Οδυνηρή η απόφαση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο Κώστας Πουλάκης, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Κώστας Πουλάκης ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή της ηγεσίας του Στέφανου Κασσελάκη, υπήρχαν αντιδημοκρατικά φαινόμενα, όπως το θέμα που ανέκυψε με τον κ. Θεοχαρόπουλο.

*Διαβάστε εδώ: Γιώργος Βαρεμένος: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ - "Η κατάσταση είναι ρευστή"


Κώστας Πουλάκης: Χρειάζεται χρόνος για να γίνει το νέο κόμμα, δεν είναι θέμα λίγων εβδομάδων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε ότι εμείς που ήμασταν τα βαρίδια, τον εμποδίζαμε να ανέβει. Τώρα που έφυγαν τα βαρίδια, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει το ''αερόστατο'' το επόμενο διάστημα», τόνισε ακόμα ο Κώστας Πουλάκης.

«Χρειάζεται χρόνος για να γίνει το νέο κόμμα, δεν είναι θέμα λίγων εβδομάδων», πρόσθεσε.

«Κατ' αυτήν την έννοια, δεν μπορεί από τώρα να μετρηθεί δημοσκοπικά ποια θα είναι η απήχησή του, δεν μπορούμε να μετράμε κάτι που δεν έχει γίνει», κατέληξε.


Η συνέντευξη του Κώστα Πουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Το πρώην μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, κος Κώστας Πουλάκης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Η απόφαση που πήραμε χθες, όλα τα στελέχη που υπογράψαμε το κείμενο, ήταν μια οδυνηρή απόφαση», είπε αρχικά ο Κώστας Πουλάκης.

Ερωτηθείς αν θα συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα ή αν θα γίνει νέο κόμμα, απάντησε: «Είναι υποχρεωμένοι οι 9 βουλευτές και ο κ. Τσακαλώτος και η κα Πέρκα μέσα σε ελάχιστες μέρες να φτιαχτεί όπως λέει ο κανονισμός της Βουλής μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία επειδή θα έχει αριθμό μεγαλύτερο από το 10 έχει προνόμια στις παρεμβάσεις και στις ομιλίες της Βουλής. Αυτό θα γίνει και θα γίνει πάρα πολύ σύντομα, είναι θέμα ημερών από εκεί και πέρα τα επόμενα βήματα έχουν μια άλλη διαδικασία. Εμείς όταν υπογράψαμε και φύγαμε, μια απόφαση που πήραμε μετά την Κεντρική Επιτροπή που αποχωρήσαμε όπου πια είχαν γεμίσει και οι τελευταίες σταγόνες το ποτήρι καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε σχέδια ως την ώρα ή δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε σχέδια για τα επόμενα βήματα. Έγινε το πρώτο βήμα, το καθοριστικό, να είμαστε στη Βουλή με τους 11 βουλευτές για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το οποίο έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία την αντιπολίτευσή στην κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική».

Ερωτηθείς πότε πιστεύει ότι θα γίνει το νέο κόμμα, είπε: «Θεωρώ ότι είναι πρώιμο τώρα να το συζητήσουμε».

Στην ερώτηση τι ποσοστά πιστεύει ότι θα πάρει το νέο κόμμα στην περίπτωση που κατέβει στις ευρωεκλογές, ο Κώστας Πουλάκης ανέφερε: «Είναι αντιεπιστημονικό να αρχίζεις να σκέφτεσαι ή να μετράς κάτι το οποίο είναι απλά ως υπόθεση εργασίας. Μπορεί να γίνει ή να μην γίνει. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι για πρώτη φορά παρατηρούμε μέσα σε 5 μήνες μετά τις εκλογές να έχει μια φθορά η κυβερνητική πολιτική και η Αξιωματική Αντιπολίτευση να χάνει. Και όχι μόνο να χάνει από το 18% να φτάνει στο 10% αλλά και από δεύτερο κόμμα να γίνεται τρίτο. Αυτό είναι πρωτοφανές στην ιστορία από το ’74 και μετά δεν έχει ξανασυμβεί».

Τέλος, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα συρρικνωθεί και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Άμα παρακολουθήσω την επιχειρηματολογία και αυτά που λένε από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη «να φύγουν τα βαρίδια» κανονικά θα περίμενε κανείς ότι όταν φεύγουν τα «βαρίδια» πετάει προς τα πάνω το αερόστατο, για να δούμε!».