Ο υπουργός Εργασίας και  Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ανέλαβε σήμερα (Τρίτη 12/12/2023), για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης των ασφαλισμένων, την δέσμευση σχετικά με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα ότι εντός του α’ εξαμήνου του 2024, θα εξομοιωθούν τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Κατά την επεξεργασία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στην παρέμβαση του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε την επικοινωνία του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, του οποίου οι αρμοδιότητες περιλαμβάνουν την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών, για την άμεση νομοθέτηση της εξομοίωσης.

Διαβάστε επίσης: Βασίλης Σπανάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο λύνει πάνω από εκατό προβλήματα κλαδικά και γενικότερα φορέων

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης: ''Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον συνάδελφο υπουργό Ανάπτυξης, και το είπα και στους εκπροσώπους των επαγγελματικών ταμείων ότι άμεσα, θα κάνουμε μία συνεργασία τα δύο υπουργεία, γιατί προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να διασφαλίσουμε περισσότερο τα δικαιώματα και των ασφαλισμένων στα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, κατά τον τρόπο που το κάνουμε για τα επαγγελματικά ταμεία. Αλλά δεν είναι λόγος να μην το κάνουμε στα επαγγελματικά ταμεία, όπως ισχυρίζεται η πλευρά αυτή. Είναι λόγος να το κάνουμε και στα ομαδικά ασφαλιστικά συμβόλαια''.

Το νομοσχέδιο για την Αναμόρφωση της Κοινωνικής Ασφάλισης έγινε δεκτό – κατά πλειοψηφία – επί της αρχής από την κοινοβουλευτική επιτροπή, με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, τις αρνητικές των εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και την επιφύλαξη των άλλων κομμάτων.