Στις 14 Φεβρουαρίου -Ημέρα των Ερωτευμένων- αναμένεται να εισέλθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια και να ψηφιστεί στις 15 του μήνα από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το επίμαχο νομοσχέδιο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, για να εισαχθεί άμεσα στις αρμόδιες επιτροπές. Εισηγήτρια της ΝΔ επί του νομοσχεδίου θα είναι η Μαρία Συρεγγέλα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κώστας Τσιάρας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήτρια αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα, ενώ ειδικός αγορητής για το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο Παύλος Χρηστίδης. Εισηγητής των προωθούμενων ρυθμίσεων από την πλευρά της κυβέρνησης θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Διαβάστε ακόμα: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές – "Καταργεί μητρότητα και πατρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα"

Η ώρα της κρίσης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ποιοι θα υπερψηφίσουν

Η ώρα της κρίσης για τους βουλευτές όλων των κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ, έφτασε. Σιγά σιγά θα αποκαλυφθούν ποιοι στηρίζουν και ποιοι καταψηφίζουν το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Πρόσφατη ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή προκάλεσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, καθώς θα απόσχει από την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι θα ψηφίσουν θετικά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα είναι περίπου 100- 110, ενώ περίπου στους 35 υπολογίζονται όσοι σκέφτονται να καταψηφίσουν. Οι υπόλοιποι κατατάσσονται στους αναποφάσιστους. Στην κατηγορία «δεν ξέρω, δεν απαντώ» εντάσσονται ο πρώην υπουργός Γιάννης Οικονόμου, που έθεσε και ιδεολογικό πλαίσιο στην απόφασή του, ο υφυπουργός Γιάννης Μπούγας, που το έχει δηλώσει δημοσίως, η επίσης υφυπουργός Μαρία Κεφάλα, ενώ την ίδια στάση σκέπτεται να κρατήσει και ο Χρήστος Κέλλας. Προς την αποχή κινείται και ο Στέλιος Πέτσας, που έχει πολλές επιφυλάξεις για την υιοθεσία.

Ο Μάρκος Καφούρος, βουλευτής Κυκλάδων, δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο και κινείται κι αυτός στη ζώνη της αποχής, ενώ είναι «κατά» και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Οι σκεπτικοί

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος κινείται μεταξύ υπερψήφισης και αποχής. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Θανάσης Ζεμπίλης δεν έχουν αποφασίσει και κινούνται επίσης μεταξύ υπερψήφισης και αποχής.

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας δηλώνει επίσης μεταξύ κυρίως αυτών των δύο επιλογών, όπως και ο Τάσος Δημοσχάκης, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Γιώργος Στύλιος, ο Γιάννης Γιάτσιος.

Ανάμεσα σε αποχή και καταψήφιση είναι ο Κώστας Βλάσης, ο Γιάννης Ανδριανός, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Γιώργος Βλάχος, ο Θανάσης Μπούρας, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Λάκης Βασιλειάδης, ο Νίκος Βλαχάκος, ο Θανάσης Λιούτας, ο Χριστόδουλος Στεφανάδης. Στην καταψήφιση έχουν περάσει ο Νότης Μηταράκης και οι Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλης Γιόγιακας, Γιάννης Καλιάνος.

Αντιφρονούντες, όμως, δεν καταγράφονται μόνο στη ΝΔ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ που υπολογίζονται πάνω από δέκα, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου το ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, πέφτει στον Παύλο Πολάκη.