Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της απόφασης του Στέφανου Κασσελάκη να μην παρευρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και να στείλει επιστολή, στην οποία επιμένει στο ερωτηματολόγιο που αφορά στην αλλαγή ονόματος, λογοτύπου και δομών στο κόμμα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις μεταξύ αυτών και η αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Μάλιστα, ανάμεσα στα στελέχη που εξέφρασαν αυτή την άποψη ήταν και η Όλγα Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας κατατέθηκε πρόταση για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής την Τετάρτη. Για τη συνεδρίαση της ΚΕ χρειάζονται 75 υπογραφές - ενώ για να γίνει πρόταση μομφής στον πρόεδρο για αντικαταστατική συμπεριφορά χρειάζεται το 50+1 από τους 300 και προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο που θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει την απόφαση της ΚΕ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz9046c5mwqx)

Κομματικές πηγές ανέφεραν ότι ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές για τη σύγκληση της ΚΕ, η οποία δεν αποκλείεται να αποφασίσει ακόμα και πρόταση μομφής κατα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι το μοναδικό όργανο, το οποίο μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Οι παρασκηνιακές επαφές Τσίπρα με Γεροβασίλη με στόχο να συγκληθούν τα κομματικά όργανα για την αναβολή του συνεδρίου

"Πυρά" Ραγκούση κατά Κασσελάκη: Έλαβε λανθασμένες πρωτοβουλίες, το συνέδριο αναβλήθηκε ήδη

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης, ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο και αυτό είναι η κακή δημοσκοπική εικόνα του κόμματος», ανέφερε αρχικά και προχώρησε στην απαρίθμηση συγκεκριμένων ενεργειών από μέρος του προέδρου του κόμματος, που το «πλήγωσαν» σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση.

Σε σχέση, δε, με τα όσα εισηγήθηκε μέσω ερωτηματολογίου, είπε χαρακτηριστικά πως η τοποθέτηση αυτών των θεμάτων μετά το τέλος του προσυνεδριακού διαλόγου «ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών».