Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπό προϋποθέσεις θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος για το πώς συμπεριφέρεται ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει.

*Διαβάστε εδώ: Ρήγμα στην Κεντροαριστερά για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τα "βαριά" ονόματα του ευρύτερου χώρου που συμφωνούν με το νομοσχέδιο Πιερρακάκη

«Ένα κόμμα που θέλει πραγματικά να κυβερνήσει, πρέπει να καλέσει δημόσια τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη να αποδεχθεί δικλείδες ασφαλείας που θα δίνει τη δυνατότητα το δημόσιο πανεπιστήμιο να αναβαθμιστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

«Τα κόμματα που είναι κυβερνητικά δίνουν δημόσια τις εγγυήσεις και τις διασφαλίσεις, τα οποία κάνουν πράξη αυτά που λέμε», σημείωσε με νόημα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις αυτές, όπως είπε, «βεβαίως θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czi8t5vhz23l)

Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ


Ρήγμα φαίνεται πως δημιουργείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς σχετικά με το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Εκτός από τη Νάντια Γιαννακοπούλου, αλλά και άλλους βουλευτές του κόμματος που φέρονται να μη συμφωνούν με την κεντρική γραμμή του κόμματος, υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων τάσσεται ένας σεβαστός αριθμός στελεχών και προσωπικοτήτων του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ''βαριά'' ονόματα συνταγματολόγων που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αντώνης Μανιτάκης και ο Νίκος Αλιβιζάτος, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως: «η μεταρρύθμιση φέρνει το τέλος ενός ιδεολογικού μύθου που καλλιεργήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια».

Υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων εμφανίστηκε σε άρθρο-παρέμβασή του ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας πως: «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του κόσμου που «απαγορεύει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, αρνούμενη να συνειδητοποιήσει ότι τα εκπαιδευτικά σύνορα έχουν προ πολλού καταρρεύσει».