Για τη δίωξη των 10 πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Novartis, μίλησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής,  μετά την παραδοχή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπραότι υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς όσον αφορά την υπόθεση.

*Διαβάστε εδώ: Γιατί ο Τσίπρας αποδόμησε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών - "Θέλει να γίνει ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς"


Σταύρος Κοντονής: Είδα ανθρώπους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να είχαν καμία ευθύνη

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο κ. Κοντονής είπε ότι μόλις είδε τα ονόματά τους, όταν διαβιβάστηκε ο φάκελος τους στο γραφείο του, για να το διαβιβάσει με τη σειρά του στη Βουλή, έπαθε σκοτοδίνη.

«Είδα ανθρώπους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να είχαν καμία ευθύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς γιατί μπήκαν τα ονόματα αυτά, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως υπήρξε μια προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, επισήμανε πως την ίδια ημέρα, συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και στάθηκε σε τρία γεγονότα που ακολούθησαν.

Επισήμανε πως εκείνο το πρωί που διαβιβάστηκε η δικογραφία της Novartis στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος, τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα.

Την επόμενη ημέρα, όπως σημείωσε, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι μέρος της κυβέρνησης θα το έλεγε μέλος της κυβέρνησης. Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε», σημείωσε.

Το τρίτο σημείο είναι πως είχε δει στοιχεία από τις καταθέσεις που τον άφησαν άναυδο.

«Να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας και να λέει ότι είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο», ανέφερε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czks06f7z409)