Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο συνεχίζεται, με το τρόπαιο να κάνει περιοδεία σε όλον τον κόσμο πριν πάει στο Κατάρ για την πρεμιέρα. Οι διοργανωτές ανακαλύπτουν καθημερινά και νέους τρόπους για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς φιλάθλους.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου, Καφού, αποκαλύπτει το τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου, που έφτασε στο στάδιο «Μαρακάνα» στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο πλαίσιο της περιοδείας του πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Τη δυνατότητα να απολαύσουν παιχνίδια Παγκόσμιου Κυπέλλου εν πλω θα έχουν οι ευκατάστατοι λάτρεις του ποδοσφαίρου. Εταιρεία στο Ντουμπάι παρέχει υπερπολυτελή γιοτ έναντι 20 χιλιάδων ευρώ τη βραδιά.

Μία τεράστια προσωπικότητα του ποδοσφαίρου, που έχει γράψει ιστορία στα παγκόσμια κύπελλα, απέκτησε νέο κέρινο ομοίωμα στο μουσείο «Γκρεβέν» στο Παρίσι. Ο λόγος για τον Ζινεντίν Ζιντάν. «Το να έχω ξανά ένα δικό μου ομοίωμα, αυτή τη φορά με κοστούμι και με λιγότερα μαλλιά, δείχνει ότι η περιπέτειά μου συνεχίζεται» χαριτολόγησε ο Ζιντάν.

Maradoo

Ένας άλλος θρύλος του ποδοσφαίρου, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης. Ο Αργεντινός καλλιτέχνης Μάρτιν Ρον, δημιούργησε μία τοιχογραφία του Ντιεγκίτο στο Μπουένος Άιρες, επιφάνειας 1600 τετραγωνικών μέτρων.