Ο ΠΑΟΚ μπορεί να νίκησε τον Βόλο 1-0 στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Τούμπα, για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη φάση των “16” για το Κύπελλο Ελλάδος, ωστόσο το παιχνίδι, που κρίθηκε με το γκολ του Στέφαν Σβαμπ στο 45+2’, παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι είναι έξαλλοι με την ακύρωση του γκολ του Μωραΐτη στο 69’ για επιθετικό φάουλ στον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο Βόλος, μάλιστα, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ζήτησε... απεργία διαρκείας των διαιτητών, αφού αυτό θα είναι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: "Ντροπή για την Ελληνική διαιτησία αποτελεί η ακύρωση κανονικού γκολ του Βόλου στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Και μάλιστα σε ένα αγώνα κυπέλλου, όπου δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Λυπούμαστε πολύ που το λέμε, αλλά καλό θα ήταν η απεργία των διαιτητών να γίνει διαρκείας. Αλλωστε με διαιτησίες σαν και τη σημερινή δεν έχει τίποτα να κερδίσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ντροπή για άλλη μία φορά, καθώς υπάρχει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος".

Η απόφαση για το ακυρωθέν γκολ μοιάζει λογικό να εξοργίζει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν καλύτεροι από έναν ΠΑΟΚ που έμοιαζε σβηστός στο δεύτερο ημίχρονο. Ακόμα κι αν ο Βόλος δικαιούτο το γκολ, το θέμα της απόφασης αυτής καθαυτής είναι που σαστίζει, καθώς και στην κανονική διάρκεια και στο ριπλέι ο Μωραΐτης σχεδόν δεν κάνει επαφή με τον Βιεϊρίνια, και σίγουρα όχι τέτοια που να δικαιολογεί ποινή. Ο Βόλος προφανώς δεν διαμαρτύρεται για το γκολ του Ενγκίν στο 8', καθώς ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων ήταν σαφώς εκτεθειμένος. Ο ΠΑΟΚ δεν απείλησε πολύ συνολικά στο ματς, είχε ένα καλό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, όμως το σκορ αποτελεί προβάδισμα για τη ρεβάνς του Ιανουαρίου. Άλλωστε, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Βόλος που έχασε την πιο σημαντική ευκαιρία, εκ νέου με κεφαλιά του Μωραΐτη στο 73'. 

















Λεβαδειακός-Νίκη 1-1: Ανοιχτή η ρεβάνς  

Ο Λεβαδειακός βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ στο εντός έδρας πρώτο παιχνίδι για τη φάση των  “16” του Κυπέλλου Ελλάδος με τη Νίκη Βόλου, ωστόσο αυτό συνέβη δικαιολογημένα. Το πλασέ του Λάμπρου Πολίτη, γκολ που αφιέρωσε στον πατέρα του, σημειώθηκε στο έμπα του 16ου λεπτού, σε μια επίθεση των Θεσσαλών στο τρανζίσιον. Ο 27χρονος αριστεροπόδαρος σκόραρε με ένα όμορφο φαλτσαριστό και έδωσε το προβάδισμα και ένα, πάντα χρειαζούμενο, γκολ στη φιλοξενούμενη ομάδα.  

Ο Λεβαδειακός ενέτεινε σταδιακά την πίεσή του και στο 30’ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κάσσου, ο οποίος ήταν πεσμένος στην περιοχή της Νίκης, ωστόσο ο διαιτητής αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι και με το ρήμα που χρησιμοποιήθηκε αναδεικνύει την έλλειψη VAR. Τελικά, ισοφάρισε με τον Ρόμο στο 40', συγκριτικά ήταν καλύτερος από την αντίπαλό του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το σκορ δεν άλλαξε. 








Το πανόραμα του Κυπέλλου Ελλάδας

Φάση των "16"

Τα αποτελέσματα

Αστέρας - Πανσερραϊκός 0-2 (38' Τομάς, 56' Σοφιανός)

Παναιτωλικός - Καλλιθέα 3-2 (62' Μαυρίας, 88' Τορεχόν, 90+1' Καρέλης / 21' Μουστακόπουλος, 50' Ματίγια)

ΑΕΛ-Ατρόμητος 1-1 (80’ Όγκμποε-90+6’ Γιουμπιτάνα)

ΟΦΗ – Κηφισιά 3-1

Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου 1-1

ΠΑΟΚ - Βόλος

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

19:30 ΑΕΚ - Άρης

21:30 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ρεβάνς

Τρίτη 9-Τετάρτη 10-Πέμπτη 11 Ιανουαρίου

ΟΦΗ - Κηφισιά

ΠΑΟΚ - Βόλος

Αστέρας - Πανσερραϊκός

Λεβαδειακός - Νίκη

Παναιτωλικός - Καλλιθέα

ΑΕΛ - Ατρόμητος

 

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

ΑΕΚ - Άρης

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

 

Το πρόγραμμα των προημιτελικών (16-18/1 και 23-25/1)*

ΑΕΚ ή Άρης - Λεβαδειακός ή Νίκη

ΟΦΗ ή Κηφισιά - Παναιτωλικός ή Καλλιθέα

Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός - ΑΕΛ ή Ατρόμητος

Αστέρας ή Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ ή Βόλος

 

Το πρόγραμμα των ημιτελικών (6-8/2 και 27-29/2)*

  1. Αστέρας ή Πανσερραϊκός / ΠΑΟΚ ή Βόλος - Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός / ΑΕΛ ή Ατρόμητος
  2. ΟΦΗ ή Κηφισιά / Παναιτωλικός ή Καλλιθέα - ΑΕΚ ή Άρης / Λεβαδειακός ή Νίκη

 

Τελικός (18/5)

Νικητής 1 - Νικητής 2