Η Ελλάδα έχει πλέον δύο εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοοργανώσεις μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων σε Europa League και Europa Conference League. Είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Ο πρώτος θα μετάσχει στα playoffs του Conference League και ο δεύτερος έχει προκριθεί απευθείας στη φάση των «16» της ίδιας διοργάνωσης. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν τα κατάφεραν και είπαν «αντίο». Και οι δύο ξεκίνησαν στα προκριματικά του Champions League, όπου δεν κατάφεραν να πάρουν εισιτήριο για τους ομίλους, οπότε μεταφέρθηκαν σε αυτούς του Europa League. Και μπορεί να είχαν τις ευκαιρίες τους να περάσουν και στις νοκ άουτ φάσεις, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Πλέον μένουν με τις εντός των συνόρων υποχρεώσεις τους.

Ο φόβος μιας κλήρωσης του Ολυμπιακού που θα φέρει ξανά την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Ελλάδα

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, που έχει περάσει πολλά μέσα στη σεζόν, έχοντας αλλάξει και προπονητή, θα βρεθεί στα playoffs του Conference League δίνοντας το παρόν για άλλη μια σεζόν στη νοκ άουτ φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το θέμα πλέον πάει στην ομάδα που θα βρει απέναντί του. Ρίχνοντας μια ματιά στις πιθανές αντιπάλους, ανάμεσά τους είναι και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η ομάδα που πρωταγωνίστησε μέσω των φανατικών της οπαδών στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή τον περασμένο Αύγουστο.

Σίγουρα μια δεύτερη παρουσία της κροατικής ομάδας στην Ελλάδα, ύστερα από όσα έγιναν το καλοκαίρι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι κάτι που δεν θέλει κανείς. Από την κυβέρνηση και την Αστυνομία έως την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό (καθώς οπαδοί τους ενεπλάκησαν στα αιματηρά επεισόδια του καλοκαιριού), αλλά και τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καμία ανάμειξη σε όλα αυτά, ωστόσο η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είναι υποψήφια αντίπαλός τους και δεδομένα ενδεχόμενη επιστροφή της στην Ελλάδα θα προσθέσει έναν επιπλέον πονοκέφαλο στους “ερυθρόλευκους”.

Ο Ολυμπιακός, η Ντινάμο, η δολοφονία Κατσουρή και η τιμωρία της UEFA στους Κροάτες

Φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν θα θέλει ούτε η UEFA, καθώς επιθυμία της είναι να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις. Πόσω μάλλον όταν οι έρευνες παραμένουν σε εξέλιξη για όσα τραγικά διαδραματίστηκαν τη μοιραία νύχτα που έγιναν τα σοβαρά επεισόδια, τα οποία αμαύρωσαν το ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Πρόσφατα απελευθερώθηκαν Κροάτες χούλιγκαν και άλλοι παραμένουν ακόμα κρατούμενοι, αφού είχαν εμπλακεί σε εκείνη την άγρια βραδιά οπαδικής βίας.

Mε δεδομένη την τιμωρία απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών της που έχει επιβληθεί από την UEFA στην Ντινάμο, οπαδοί της δεν θα βρεθούν στην Αθήνα, ωστόσο ακόμη και ενδεχόμενη παρουσία της αποστολής της κροατικής ομάδας στη χώρα μας προσθέτει επιπλέον άγχος κυρίως σε Ολυμπιακό, UEFA και Ελληνική Αστυνομία που θα έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν το συγκεκριμένο συναπάντημα στην κλήρωση της Δευτέρας που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν.

 Η Ντινάμο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο του Conference League, όπου μετείχε, μετά τις νίκες που έκανε στα δύο τελευταία της ματς. Πιο συγκεκριμένα επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Αστάνα, ενώ την τελευταία αγωνιστική νίκησε 3-0 την Μπαλκάνι στο γήπεδό της. Με αυτούς τους έξι βαθμούς πήρε τη δεύτερη θέση και ταυτόχρονα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.