Η Εθνική Ελλάδας στο πόλο ανδρών πήρε το καλύτερο δυνατό που μπορούσε, αφού δεν βρέθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ. Κατέλαβε την 5η θέση μετά την άνετη νίκη της με 15-10 κόντρα στην Κροατία.

Σίγουρα θα ήθελαν να πάρουν μετάλλιο οι διεθνείς πολίστες, αλλά από την στιγμή που έμειναν εκτός διεκδίκησης, κοίταξαν να κάνουν ένα... γλυκό φινάλε. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες και επιφυλάσσεται για το μέλλον.

Αν και έπαιξε χωρίς τον Άγγελο Βλαχόπουλο, η εθνική έκανε το καλύτερο οκτάλεπτό της στο τουρνουά και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη 6-2.

Χωρίς να διατηρήσει την ίδια κυριαρχική εικόνα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κράτησε ένα προβάδισμα ασφαλείας ως το ημίχρονο (8-5).




Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με ένα χαμένο πέναλτι για κάθε ομάδα (δοκάρι ο Μρσιτς, ο Τεσάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Αργυρόπουλου), πριν σκοράρει ο Γενηδουνιάς με μία υπέροχη λόμπα.

Στη συνέχεια όμως οι Μαυροβούνιοι ήταν καλύτεροι και μείωσαν σε 9-7. Στο τέταρτο 8λεπτο δύο γκολ των Αργυρόπουλου και Γκίλλα από την περιφέρεια έδωσαν "ανάσα" στην εθνική, που από κει και πέρα δεν κινδύνεψε.




ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης 2, Γκίλλας 3, Τζωρτζάτος

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς 1, Αβέρκα 2, Μάτσιτς, Πόπαντιτς, Μρσιτς 2, Τζ. Ράντοβιτς 1, Ουκρόπινα 2, Βούγιοβιτς, Μάτκοβιτς, Βασ. Ράντοβιτς 1, Τεσάνοβιτς