Σε μια Κυριακή που ξεχώριζαν τα ντέρμπι σε... κάθε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, υπήρξαν σημαντικές ακόμη μάχες τόσο για την "ουρά" όσο και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στη Serie A η Αταλάντα παρέμεινε μόνη τέταρτη κερδίζοντας τη Λάτσιο, στην Bundesliga η Λειψία πλησίασε την 4η Ντόρτμουντ, στην La Liga η Μπέτις βλέπει την Βαλένθια να απειλεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο της ενώ ο Τάσος Δουβίκας σκόραρε για τη Θέλτα. Ντέρμπι και στη Γαλλία με τη Λυώ να κερδίζει τη Μαρσέιγ και να βγαίνει από την "επικίνδυνη ζώνη" της Ligue 1.

Serie A: Επιστροφή στην τετράδα για την Αταλάντα, έχασε ευκαιρία η Τορίνο

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ίντερ και Γιουβέντους μαγνήτισε τα βλέμματα στη Serie A. Όμως πιο κάτω η μάχη της τετράδας και γενικότερα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων έχει φουντώσει για τα καλά. Η Νάπολι κέρδισε με ανατροπή την Βερόνα και πλησίασε την Αταλάντα στο -4, με τους "Μπεργκαμάσκι" να παίρνουν τη νίκη κόντρα στη Λάτσιο με 3-1 (Πάσαλιτς 16, Ντε Κετελάρε 43', 76' - Ιμόμπιλε 84').

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywjcul7mz4x)

Αντίθετα η Τορίνο έχασε μεγάλη ευκαιρία να μείνει κοντά ακόμη και στην τετράδα, όμως στραβοπάτησε εντός έδρας μάλιστα, κόντρα στην τελευταία της βαθμολογίας Σαλερνιτάνα και παρέμεινε στη 10η θέση με 32 βαθμούς. Άτυχος ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης που τραυματίστηκε στο ντεμπούτο του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywd3krmjtg9)

La Liga: Νίκη-ανάσα της Θέλτα με Δουβίκα, ανεβαίνει η Βαλένθια

Όπως και στην Ιταλία, έτσι και στην Ισπανία το ντέρμπι της Ρεάλ με την Ατλέτικο ήταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας της La Liga. Όμως υπήρξαν και άλλες μάχες πιο χαμηλά στη βαθμολογία με την Βαλένθια να ανεβαίνει στην 7η θέση εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία της Μπέτις με τη Χετάφε. Η Βιγιαρεάλ δε λέει να δει άσπρη μέρα φέτος μένοντας ισόπαλη και με την Κάντιθ ενώ ο Τάσος Δουβίκας σκόραρε στη νίκη-ανάσα της Θέλτα μέσα στην έδρα της Οσασούνα.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της La Liga:

Βιγιαρεάλ - Κάντιθ 0-0
Οσασούνα - Θέλτα 0-3 (Σ. Λάρσεν 24', Ντε Λα Τόρε 25', Δουβίκας 90')
Μπέτις - Χετάφε 1-1 (Ίσκο 35' - Γκρίνγουντ 8')

Bundesliga: Μια ανάσα από την τετράδα η Λειψία

Η Λειψία πήρε μια αναμενόμενη νίκη κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου με 2-0. Ειδικότερα από τη στιγμή που αποβλήθηκε και ο Τρίμελ για τους Βερολινέζους και με το σκορ ήδη στο 2-0, τα περιθώρια είχαν στερέψει για τα καλά. Οι "Ταύροι" με αυτή τη νίκη πλησίασαν στον πόντο την 4η Ντόρτμουντ στη μάχη της τετράδας στην Bundesliga. 

Leipzig Is Back On Track! | RB Leipzig - Union Berlin 2-0 | Highlights | MD 20 – Bundesliga 2023/24

Στο άλλο αποτέλεσμα της ημέρας, Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ ήρθαν ισόπαλες με 2-2 με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να... ευνοεί περισσότερο τους φιλοξενούμενους στην προσπάθειά τους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

German Top Talent Scores Again | Wolfsburg - Hoffenheim 2-2 | Highlights | MD 20 – Bundesliga 23/24

Ligue 1: Ξέφυγε από την ουρά η Λυών με νίκη απέναντι στη Μαρσέιγ

Ποιος να περίμενε ότι το "παραδοσιακό" ντέρμπι στη Γαλλία ανάμεσα σε Λυών και Μαρσέιγ θα είχε τους "Lyonnais" να παλεύουν για τον υποβιβασμό. Εν τέλει με γκολ του Λακαζέτ στο 37', η ανανεωμένη ομάδα του Σαζ πήρε τη νίκη και ξέφυγε στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού ενώ η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο συνεχίζει στην μετριότατη 9η θέση και στο -7 από την τρίτη θέση που οδηγεί στο Champions League.

Lyon vs Marseille 1-0 Highlights & All Goals 2024 HD