Οι ισορροπίες από την ήττα που υπέστη για τη 17η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ από τον Άρη, 73-70, παραμένουν σχεδόν απαράλλακτες στη βαθμολογία της Basket League. Ο Παναθηναϊκός έχασε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να να έχει μία νίκη περισσότερη από τον Ολυμπιακό, που ακολουθεί με ρεκόρ 15-2. Ωστόσο, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ηττηθεί δύο φορές από τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο και αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν ηττηθεί ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ στα Λιόσια, καθώς οι δύο ομάδες διαξιφίζουν την προσεχή Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, θα κρατήσει την πρωτοκαθεδρία στην κανονική περίοδο, αφού θα υπερέχει στην ισοβαθμία των "ερυθρόλευκων". 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyxbky4sazy1)

Basket League: Τι "δείχνει" ο τρίτος γύρος 


Πρακτικά, ο Παναθηναϊκός πρέπει να ηττηθεί δύο φορές στα επόμενα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος για να κινδυνέψει το πλεονέκτημα έδρας τους, και μάλιστα, η μία εξ αυτών πρέπει να είναι από τον Ολυμπιακό. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywgp8iy2jc9)

Όπως αναφέρθηκε, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πρώτα στο ΣΕΦ και έπειτα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο επίκειται και τρίτο παιχνίδι. Μετά την κανονική διάρκεια, οι ομάδες της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας θα μαζευτούν για να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη σε μονό παιχνίδι, το οποίο θα γίνεται στην έδρα της ομάδας με το καλύτερο πλασάρισμα. Αν δεν γίνει, λοιπόν, κάτι εξοργιστικό στα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια που απομένουν για την κανονική διάρκεια, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σε αυτό το παιχνίδι. Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει πριν, ακόμα και η ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ δεν θα έχει πρακτική επίπτωση, μια και θα προηγείται στην ισοβαθμία. Εφόσον, όμως, έχει ηττηθεί, οι δύο ομάδες μπορεί να παίξουν ένα ματς που θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας για τα playoff της Basket League. 

Στην ούγια, και αυτό που πρέπει να κρατείται ως δεδομένο, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα σε βαθμό σχεδόν απόλυτο για το πλεονέκτημα έδρας, και θα το χάσει μόνο εφόσον ηττηθεί δις και ο Ολυμπιακός κάνει το 10 στα 10 στα παιχνίδια που απομένουν. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvmag6omuld)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyvkmqt0kmg9)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cywki0dguu8x)