Η Εθνική πόλο γυναικών τα έδωσε... όλα κόντρα στην Ουγγαρία, στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Ντόχα, ωστόσο "λύγισε" στη διαδικασία των πέναλτι και με συνολικό σκορ 13-11 (9-9 καν.διάρκεια, 4-2 πέν.) "έσβησαν" τα όνειρά της για τον μεγάλο τελικό. Στρέφει το βλέμμα της στον μικρό τελικό με την Ισπανία η "γαλανόλευκη" που θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Καμμένου: "Η ομάδα έδειξε ψυχή - Στα κρίσιμα σφυρίγματα ο ένας διαιτητής ήταν κατώτερος των περιστάσεων"

Η προπονήτρια της Εθνικής ομάδας, Αλεξία Καμμένου, σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης, τόνισε μεταξύ άλλων πως η "γαλανόλευκη" έδειξε ψυχή και χρειάζεται αγάπη όταν έρχονται τέτοια αποτελέσματα, ενώ τοποθετήθηκε σχετικά με τη διαιτησία του αγώνα, σχολιάζονας πως στα κρίσιμα σφυρίγματα του ματς, ο ένας διαιτητής ήταν κατώτερος των περιστάσεων

"Τι να πούμε τώρα; Είμαστε στενοχωρημένες. Είμαι περήφανη για τις παίκτριές μου. Έδειξαν ότι ήταν καλύτερες καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Προηγηθήκαμε στο τέλος, δεχθήκαμε αυστηρή ποινή. Τα πέναλτι είναι θέμα τύχης. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Αυτή η ομάδα θα έχει πολλές τέτοιες ευκαιρίες και πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος. Στα κρίσιμα σφυρίγματα του παιχνιδιού ο ένας διαιτητής ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Έδωσε πολλές αποβολές σ' εμάς, δεν έδωσε άλλες. Κρατάμε την απόδοσή μας. Τώρα πρέπει να παλέψουμε για το μετάλλιο που έχουμε μπροστά μας και είναι ο μεγάλος στόχος μας. Η ομάδα έδειξε ψυχή. Μόνο υπερηφάνεια γι' αυτήν την ομάδα".

Σίγουρα χρειάζεται αγάπη η ομάδα όταν έρχονται τέτοια αποτελέσματα. Μέχρις ενός σημείου είναι η ικανότητα, μετά είναι θέμα τύχης. Να συνεχίσουμε με την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος και νομίζω ότι θα τα έχουμε στον μικρό τελικό. Αυτό είναι το επόμενο βήμα και έρχονται κι άλλα πράγματα. Το παιχνίδι με την Ισπανία θα είναι διαφορετικό σε σχέση με εκείνο του ομίλου. Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα. Έχουμε μια μέρα να ξεκουραστούμε, να συγκεντρωθούμε και να παλέψουμε το μετάλλιο που είναι μεγάλο πράγμα", υπογράμμισε η Καμμένου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4wb51d11u1)

Διαμαντοπούλου: "Κάποια σφυρίγματα είναι αμφισβητούμενα - Πονάει περισσότερο επειδή ήμασταν τόσο κοντά"

Η τερματοφύλακας της Εθνικής, Χρυσή Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της, ανέφερε ότι η ήττα πονάει περισσότερο καθώς η Ελλάδα βρισκόταν κοντά στο να πάρει τη νίκη, ενώ υποστήριξε ότι αυτό που της αρέσει στην ομάδα της είναι το πάθος που τη διακατέχει και πως ακόμα και όταν χάνει έχει ψυχολογία νικητή. Παράλληλα, στάθηκε και αυτή με τη σειρά της στο διαιτητικό κομμάτι, σημειώνοντας πως κάποια από τα σφυρίγματα ήταν αμφισβητούμενα.

"Εκεί που έπρεπε να βγάλουμε άμυνα, χρεωθήκαμε παίκτρια λιγότερη. Κάποια σφυρίγματα είναι αμφισβητούμενα. Όταν η μπάλα καίει, πρέπει να βγάλεις παίκτρια λιγότερη, να βάλεις μπλοκ. Πονάει περισσότερο επειδή ήμασταν τόσο κοντά. Τα πέναλτι είναι ρωσική ρουλέτα. Ξέραμε όλοι ότι το παιχνίδι έπρεπε να κερδηθεί κανονικά. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι μπροστά μας. Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε τα εύσημα στους εαυτούς μας, γιατί η ομάδα τώρα μπορεί να είναι απογοητευμένη, αλλά έχουμε κάνει τρομερή προσπάθεια σε δύο διοργανώσεις φωτιά, έχουμε καταφέρει να πρωταγωνιστήσουμε".

Η συνέχεια είναι αυτή που κάνει τις ομάδες μεγάλες. Αυτό που βλέπω σε αυτήν την ομάδα και μου αρέσει πολύ είναι το πάθος που έχουμε. Ακόμα και όταν χάνουμε, έχουμε ψυχολογία νικητή. Έρχεται σιγά σιγά, το έχουμε χτίσει εμείς και πρέπει να το κρατήσουμε και να το κάνουμε δικό μας", δήλωσε η Διαμαντοπούλου.