Η… κοκορομαχία του Τάσου Μπακασέτα με τον Τάισον που οδήγησε στην αποβολή και των δύο ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, πρωταγωνίστησε στο τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Τούμπας.

Προτού καταγράψουμε τις αντιδράσεις των δύο ομάδων, ας δούμε προσεκτικά τι έχει συμβεί στην επίμαχη φάση που “άναψε τα αίματα”. Οι δύο ποδοσφαιριστές χάνουν ολοκληρωτικά την ψυχραιμία τους, έρχονται μέτωπο με μέτωπο και αρχίζουν ο ένας να… σφαλιαρίζουν τον άλλον στο λαιμό. Ξαφνικά ο Μπακασέτας πιάνει με τα χέρια το πρόσωπό του και σωριάζεται στο έδαφος. Το ριπλέι μάλλον εκθέτει τον άσο του “τριφυλλιού” καθώς δεν προκύπτει κανένα χτύπημα που να δικαιολογεί την πτώση. Την ίδια άποψη, άλλωστε, είχαν όλα τα μέλη της ολλανδικής διαιτητικής ομάδας που με αποτέλεσμα αμφότεροι Μπακασέτας και Τάισον να πάρουν πρόωρα το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz51pc11sys9)

ΠΑΟΚ: “Αρχηγός της εθνικής Ελλάδος και όχι του Εθνικού Θεάτρου ο Μπακασέτας”

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μοίρασε επίσημη θέση της στους εκπροσώπους του Τύπου, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά του Τάσου Μπακασέτα. Το κείμενο της διαρροής ανέφερε τα εξής:
“Είναι ντροπή για τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας να κάνει θέατρο και μάλιστα στην προσπάθεια Έλληνα συμπαίκτη του στην Εθνική να ηρεμήσει την κατάσταση. Δεύτερη φορά σε δύο ματς, με θέατρο να προσπαθήσει να επωφεληθεί χωρίς ντροπή. Είναι αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος να του θυμίσουμε, όχι στο Εθνικό θέατρο”.

Παναθηναϊκός: “Γνωστές θεατρικές μεθοδεύσεις του ΠΑΟΚ”

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με επίσημη ανακοίνωση στη διαρροή του ΠΑΟΚ αναφέροντας τα εξής:
“Είναι λυπηρό που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επαναλαμβάνει τις γνωστές θεατρικές μεθοδεύσεις της, με τις οποίες διαστρεβλώνει συστηματικά την πραγματικότητα. Είναι ιδιαίτερη ντροπή για μία ομάδα να κατηγορεί με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας”.

Τάισον: "Απολογούμαι σε όλους για τη συμπεριφορά μου"

Θέση για το επεισόδιο, όμως, πήρε και ο ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Τάισον, ο οποίος σε ανάρτηση του ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του: “Θα ήθελα να απολογηθώ σε όλους τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό επιτελείο και τους φιλάθλους της ομάδας για την συμπεριφορά και την αντίδραση μου στο αποψινό παιχνίδι. Ζητάω συγγνώμη απ' όλους. Είμαι πολύ λυπημένος για το παιχνίδι και όλα όσα συνέβησαν”.