Η "Groupama Arena" δεν θυμίζει την "Puskas Arena", αλλά το συνθετικό Φέρεντς είναι ο κοινός παρονομαστής για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που στις 31 Μαΐου του 2023 οδήγησε τη Σεβίλλη στην κατάκτηση του έβδομου Europa League στην Ιστορία της, ενώ την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 (22:00) θέλει να κατευθύνει τον Ολυμπιακό κατά τρόπο που θα του δώσει την πρόκριση στους "16" του Conference League εις βάρος της Φερεντσβάρος, την οποία νίκησε 1-0 στο πρώτο παιχνίδι του Καραϊσκάκη. 

Στη συγκεκριμένη ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Βουδαπέστη, ο Μεντιλίμπαρ απάντησε ως εξής: "Μου θυμίζει πολλά η μέρα εκείνη. Η Σεβίλλη μού θυμίζει πολύ τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Αύριο (σημ. Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου) δεν παίζουμε τελικό αλλά μία πρόκριση. Οι παίκτες μας έχουν ποιότητα. Όσο πιο συγκεντρωμένοι είμαστε τόσο πιο κοντά θα είμαστε στην πρόκριση". 

LIVE - H Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Φερεντσβάρος!​


Λουίς Μεντιλίμπαρ: "Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσαρμόζονται γρήγορα" 


Ο Μεντιλίμπαρ κλήθηκε να απαντήσει και σε αγωνιστικές ερωτήσεις, αυτό άλλωστε είναι το επιμύθιο. Ο ίδιος ζήτησε από τους παίκτες του να μπουν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο θα είναι το πιο κρίσιμο διάστημα της αναμέτρησης: "Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, το πρώτο ημίχρονο ήμασταν χειρότεροι από τον αντίπαλο και να πίεσε να παίξουμε στο δικό μας γήπεδο. Να μπούμε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο αύριο και να τον υποχρεώσουμε στο δικό μας παιχνίδι, τότε θα γίνει δύσκολο το παιχνίδι τους. Αν τους αφήσουμε να έρθουν σε εμάς τότε θα μας δυσκολέψουν. Είμαι ένας προπονητής που δεν μου αρέσει να αμύνομαι πίσω αλλά μπροστά. Εάν τα κάνουμε αυτά τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για τον αντίπαλο. Ως προπονητής θέλω η ομάδα μου να αμύνεται ψηλά. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού".

Σε κατοπινή ερώτηση, μάλιστα, εξήγησε το λόγο που του αρέσει η άμυνα ψηλά: "Είναι μία ιδέα που έχω ως προπονητής, να παίζω άμυνα πιο ψηλά. Όποιος ποδοσφαιριστής θέλει να με ακολουθήσει πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές όλοι και προσαρμόζονται γρήγορα. Το ευχάριστο είναι πως τα προηγούμενα παιχνίδια όλοι ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στην ιδέα αυτή".

Όταν ρωτήθηκε για την ενδεκάδα, δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι, αλλά άφησε υπόνοιες ότι πρόκειται να προβεί σε αλλαγές σε σχέση με τα δύο τελευταία παιχνίδια, με Φερεντσβάρος στο Φάληρο και ΠΑΟΚ στην Τούμπα: "Θα δείτε αύριο (σημ. Πέμπτη). Μένει μία προπόνηση, που μπορεί να σου αλλάξει τα πλάνα. Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να παίξουν αύριο. Πιθανόν να δείτε κάποια αλλαγή αλλά έχω πάρει τις αποφάσεις μου".

Τέλος, συμφώνησε με τον Τσικίνιο, ο οποίος δήλωσε πως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα στην "Groupama Arena": "Θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό για εμάς και τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες προτιμούν να παίξουν σε ένα καυτό γήπεδο. Προερχόμαστε από ένα τέτοιο γήπεδο, όπως της Θεσσαλονίκης. Οι παίκτες μας δεν θα επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση θα πρέπει να το συνηθίσουμε¨.