Γκολ, θέαμα, ανατροπές, "έκρηξη" και εντυπωσιακές "μονομαχίες" είχαν οι επαναληπτικοί αγώνες της νοκ άουτ φάσης των playoffs του Europa League, με τη Σπάρτα Πράγας να κάνει το... μπαμ και να αποκλείει τη Γαλατασαράι με τεσσάρα ενώ μεγάλες θριαμβεύτριες ήταν και οι Ρόμα, Μαρσέιγ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας που πήραν την πολυπόθητη πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.


Ρόμα - Φέγενορντ: Επίλογος πρόκρισης στους "16" στα πέναλτι για τους Ιταλούς με "ήρωα" Σβίλαρ

Η κανονική διάρκεια δεν αρκούσε στο ματς της Ρόμα με τη Φέγενορντ. Μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση εκεί όπου ούτε εκεί ήταν γραφτό να... γραφτεί ο επίλογος. Τα πέναλτι ανέδειξαν εντέλει την ομάδα που θα έπαιρνε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους "16" του Europa League, με τους Ιταλούς να "λυγίζουν" τους μαχητικούς Ολλανδούς στη ρώσικη ρουλέτα με "ήρωα" Σβίλαρ και να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Πέντε λεπτά πέρασαν για να επιτευχθεί το πρώτο γκολ στον αγώνα, με την Φέγενορντ να βρίσκει πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Χιμένες ο οποίος... πάγωσε το Ολίμπικο δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του από νωρίς με 1-0, σε μια φάση που η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αντίπαλη εστία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbvx836g9yx)
Η Ρόμα αφού ξεπέρασε το "σοκ" του γκολ, πέρασε στην... αντεπίθεση και 10 λεπτά αργότερα (15') η πίεση της απέδωσε καρπούς καθώς ανέλαβε δράση ο "αρχηγός" Πελεγκρίνι που ισοφάρισε σε 1-1 με καταπληκτικό μακρινό σου, ένα γκολ το οποίο πανηγυρίστηκε αρκετά έντονα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbw2khn84ex)
Αν και οι δυο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, καμία δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση. Στα πρώτα λεπτά της παράτασης, η Φέγενορντ ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, οι Ολλανδοί είχαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση στο 113' με σουτ του Μίντεχ το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Σβίλαρ ενώ στην εκπνοή της παράτασης, οι Ιταλοί έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Λουκάκου ο οποίος εξαπέλυσε διαγώνιο σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Βελενρόιτερ.

Στη διαδικασία των πέναλτι, η Ρόμα είχε τον... Σβίλαρ σε "μεγάλη" μέρα και χάρη σε δυο προσωπικές του αποκρούσεις έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του που με 4 εύστοχα πέναλτι έναντι 2 της Φέγενορντ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αστόχησε σε πέναλτι ο Λουκάκου, ευστόχησε σε κρίσιμο πέναλτι ο Ζαλέφσκι που έκανε το 4-2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbzbpt52w6x)

Μαρσέιγ - Σαχτάρ 3-1: "Κατάπιε" τους Ουκρανούς και πήρε την πρόκριση στους "16"

Η Μαρσέιγ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Σαχτάρ στο "Βελοντρόμ", έβγαλε αντίδραση και με τρία φοβερά γκολ επικράτησε με 3-1 των Ουκρανών αι πήρετο εισιτήριο για τους "16" του Europa League.

Η Σαχτάρ βρήκε τη λύση και τον δρόμο προς τα δίχτυα από την... άσπρη βούλα μόλις στο 12ο λεπτό όπου και ο Σουντάκοφ ευστόχησε από τα 11 βήματα και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 1-0. Η Μαρσέιγ ανέβασε στροφές όσο κυλούσαν τα λεπτά και έφτασε στην ισοφάριση (1-1) στο 23ο λεπτό με τον Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος με εντυπωσιακό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έφερε το ματς στα ίσα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbwozmecyf5)
Η Μαρσέιγ πίεζε, ήταν πιο απειλητική από τον αντίπαλο της και το μόνο που της έλειπε ήταν το γκολ. Εντέλει το γκολ ήρθε δια πυρός και σιδήρου στο 74ο λεπτό με τον Σαρ ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στους Γάλλους που πέρασαν μπροστά με 2-1 σ' ένα αρκετά κομβικό σημείο του παιχνιδιού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbxrt4iihh5)
Στο 81ο λεπτό, η Μαρσέιγ "κλείδωσε" τη νίκη με τον Κοντογκμπιά ο οποίος με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης που βρήκε τη γαλλική ομάδα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σπάρτα Πράγας - Γαλατασαράι 4-1: Θρίαμβος των Τσέχων που... τιμώρησαν τους Τούρκους και πορκρίθηκαν στους "16"

Σ' ένα ματς που "έσπασαν" καρδιές μέχρι το τελευταίο λεπτό, η  Σπάρτα Πράγας κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρους της κατάσταση του πρώτου ματς και με μεγάλη εμφάνιση και κατάθεση ψυχής "πλήγωσε" με 4-1 την Γαλατάσαραι και πήρε το εισιτήριο που τόσο πολύ απέδειξε ότι ήθελε για τους "16" του Europa League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο ενώ ήταν αυτοί που... έλυσαν το γόρδιο δεσμό στο παιχνίδι με τον Πρεσιάδο ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1 στο 12ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα (16'), Η Γαλατασαράι βρήκε απάντηση και με γκολ του Μπαρτακσί ισφάρισε σε 1-1 και ισορρόπησε το ματς. Οι δυο ομάδες είχαν τις στιγμές τους στη συνέχεια ωστόσο δεν έφτασαν σε κάποια μεγάλη φάση με αποτέλεσμα να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 70ο λεπτό όταν οι Τούρκοι έμειναν με 10 παίκτες καθώς ο Αϊχάν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα. Μάλιστα, η Σπάρτα Πράγας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το υπέρ της αριθμητικό πλεονέκτημα αφού τέσσερα λεπτά αργότερα (74') προηγήθηκε με 2-1 χάρη σε γκολ του Τούτσι.

Τα... σπουδαία δεν σταμάτησαν όμως εκεί για τη Σπάρτα η οποία "πλήγωσε" εκ νέου τη Γαλατασαράι στο 80ο λεπτό με ωραίο διαγώνιο σουτ του Χαρασλίν ο ποίος έδωσε... αέρα τριών τερμάτων (3-1) στην ομάδα του ενώ ο Κούχτα έδωσε διαστάσεις θριάμβου και έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στο 90+6' διαμροφώνοντας το τελικό 4-.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbxypb8mjrt)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Γιουνγκ Μπόις 1-1: "Αέρα" στους "16" του Europa League οι Πορτογάλοι

Έχοντας... προίκα το υπέρ της 3-1 από το πρώτο ματς, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας χωρίς να "ιδρώσει" ιδιαίτερα και παρά την ισοπαλία με 1-1 με τους Γιουνγκ Μπόις στην έδρα της πήρε την προκριση στους "16" του Europa League.

Οι Πορτοάλοι άνοιξαν λογαριασμό στο ματς στο 13ο λεπτό και με τι... γκολ. Ο Γκιόκερες εξαπέλυσε φοβερό σουτ και έγραψε το 1-0 με εντυπωσιακό τρόπο ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ιδιαίτερα απειλητικοί και δεν δημιουργήσαν μεγάλες φάσεις. Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό η Σπόρτινγκ κέρδισε πέναλτι ωστόσο ο Μπάλμους με σωτήρια διπλή-επέμβαση γλίτωσε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του.

Οι  Γιουνκ Μπόις το μοναδικό που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν σε 1-1 στο 84ο λεπτό χάρη στην εκτέλεση πέναλτι του Γκανβούλα που ευστόχησε από τα 11 βήματα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους και την Σπόρτινγκ να παίρνει την πρόκριση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czby75esuh9t)