Άνετα, χαλαρά και τόσο απλά, όσο δεν περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του, ο Ολυμπιακός απέκλεισε τη Φερεντσβάρος με δύο νίκες (και χωρίς να δεχτεί γκολ) στα playoffs του Europa Conference League και έτσι η Ελλάδα θα έχει διπλή εκπροσώπηση στη σημερινή κλήρωση της φάσης των «16» της διοργάνωσης.

Με τον ΠΑΟΚ να… περιμένει στη Νιόν από τον περασμένο Δεκέμβριο (έχοντας εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου του) η πρόκριση του Ολυμπιακού προσδίδει τεράστιο εθνικό ενδιαφέρον στην κλήρωση, σε μια σεζόν άλλωστε που οικοδέσποινα του τελικού του Europa Conference League είναι η Ελλάδα, καθώς η τελευταία μάχη για το τρόπαιο θα δοθεί στον αγωνιστικό χώρο της «Opap Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της 29ης Μαΐου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κλήρωση των "16" του Europa Conference League

Η κλήρωση των «16» του Europa Conference League θα ξεκινήσει στις 14:00 ώρα Ελλάδος (σ.σ.: μία ώρα νωρίτερα θα έχει πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη του Europa League) και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 1.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους (παρότι βρίσκονται σε διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας), καθώς ομάδες από την ίδια χώρα δύναται να μονομαχούν μόνο σε προημιτελικά και ημιτελικά.

Στο ένα μπολάκι της κλήρωσης θα τοποθετηθούν τα ονόματα των 8 ομάδων που τερμάτισαν στην κορυφή των ομίλων της πρώτης φάσης του Europa Conference League (ανάμεσά τους θα βρίσκεται και το μπαλάκι του ΠΑΟΚ) και στο άλλο εκείνα των ομάδων που προκρίθηκαν από τα playoffs (στα οποία θα συγκαταλέγεται εκείνο του Ολυμπιακού).

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» στο Europa Conference League θα διεξαχθούν την Πέμπτη 7 Μαρτίου και οι ρεβάνς ύστερα από μία εβδομάδα (στις 14 Μαρτίου). Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους θα δώσουν τα πρώτα παιχνίδια εκτός έδρας και τους επαναληπτικούς στην έδρα τους, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος στις 7 Μαρτίου και ο ΠΑΟΚ γηπεδούχους στις 14 Μαρτίου.

Ο Άγιαξ και οι υπόλοιποι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στους «16» του Europa Conference League

Μαθαίνοντας τους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ στη σημερινή κλήρωση του Europa Conference League στη Θεσσαλονίκη… το έριξαν στο τρολάρισμα. «Εντάξει, ρίξτε μια ματιά με ποιους μπορούμε να κληρωθούμε, αλλά κατά βάθος όλοι μας γνωρίζουμε ότι θα πέσουμε με τον Άγιαξ», ήταν το σχόλιο που εμφανίστηκε κατά κόρον στα social media μετά την πρόκριση-θρίλερ της ομάδας του Τζον Φαν τ’ Σχιπ επί της Μπόντο Γκλιμτ.

Ενδεχομένως, βέβαια, η φετινή προβληματική κατάσταση του «Αίαντα» να καθιστά ευπρόσδεκτη τη συγκεκριμένη κλήρωση (παρά το βάρος της φανέλας της ολλανδικής ομάδας), καθώς θα δώσει μια ευκαιρία στον «Δικέφαλο του Βορρά» να πάρει εκδίκηση για τους αποκλεισμούς του 2010, του 2016 και του 2019.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-bw8ssywcxitl)

Δεδομένα, πάντως, υπάρχουν και πιο βατές κληρώσεις για τον ΠΑΟΚ στη σημερινή κλήρωση, αλλά και ορισμένες εξαιρετικά «ύπουλες», με αντιπάλους ομάδες που δεν διαθέτουν την κληρονομιά του Άγιαξ, αλλά εξαιρετικά συγκροτήματα, με πρώτη και καλύτερη την εκπληκτική βελγική Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ που απέκλεισε στα playoffs την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αποτρέποντας ενδεχόμενο νέο συναπάντημα του «Δικέφαλου» με τη γερμανική ομάδα.

Και βέβαια υπάρχει πάντα το πολύ «ιδιαίτερο» ενδεχόμενο να επιστρέψει σε ελληνικό γήπεδο η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ:

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Άγιαξ (Ολλανδία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Σερβέτ (Ελβετία)
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο)
Μόλντε (Νορβηγία)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)

Ο δύσκολος αντίπαλος που θέλει ο Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό και ο… γούρικος Έμερι

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ… παρήγγειλε έναν δύσκολο αντίπαλο για τον Ολυμπιακό στη σημερινή κλήρωση του Europa Conference League και μάλλον δεν υπάρχει πιο δύσκολος από τη… φοβερή και τρομερή Άστον Βίλα που τρελαίνει κόσμο στη φετινή Premier League, διεκδικώντας με αξιώσεις θέση στο ανανεωμένο Champions League της επόμενης σεζόν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbywjkyvfc1)

Και με την τάση του Ολυμπιακού να… τραβάει τα τελευταία χρόνια αντιπάλους από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης (Μπέρνλι, Άρσεναλ, Γουλβς , Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Γουέστ Χαμ), μην εκπλαγείται αν δείτε τους «χωριάτες» να γίνονται η 7η ομάδα της Premier League που θα επισκεφτεί το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την τελευταία πενταετία! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwilv96ete69)

Για τον Ολυμπιακό πάντως υπάρχουν δεδομένα πολύ πιο δύσκολες και πολύ πιο βατές επιλογές στη σημερινή κλήρωση, τουλάχιστον βάσει ονομάτων. Στο πρώτο γκρουπ τοποθετεί κανείς την Άστον Βίλα, τη Φιορεντίνα, τη Φενερμπαχτσέ και τη Λιλ και στο δεύτερο τις Μπριζ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

Άστον Βίλα (Αγγλία)
Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Φιορεντίνα (Ιταλία)
Λιλ (Γαλλία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)