Το ελληνικό ποδόσφαιρο προσπαθεί με τη φετινή χρονιά να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων χρόνων. Η ταυτόχρονη παρουσία του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στους "16" του Europa Conference League δίνει έναν τόνο αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Η κλήρωση στη Νιόν (23/02 14:00) μπορεί να κάνει καλύτερα αλλά και... χειρότερα τα δεδομένα.

Η πολυπόθητη 15η θέση περνάει από την κλήρωση του Europa Conference League

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη κόντρα στη Φερεντσβάρος βρίσκεται στη Νιόν παρέα με τον ΠΑΟΚ και περιμένουν τους αντιπάλους τους στους "16" του Europa Conference League. Η μέχρι στιγμής πορεία των δύο ομάδων έχει δώσει ελπίδες πως η Ελλάδα θα μπορέσει να φτάσει την πολυπόθητη 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA, που δίνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, η 15η θέση θέση για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς αν καταληφθεί, τότε η χώρα μας θα βγάζει 5 και όχι 4 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης, με τη θέση αυτή τα 2 από τα 5 εισιτήρια θα είναι για τα προκριματικά του Champions League.

Η κακή πορεία των προηγούμενων χρόνων έφεραν την Ελλάδα σε δυσμενή θέση όσον αφορά τις ομάδες που βγαίνουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά η φετινή αντεπίθεση αν συνεχιστεί μπορεί να φέρει την απόλυτη ανατροπή. Μάλιστα, υπάρχουν και κάποιες κληρώσεις που θα "ευνοήσουν" την κατάσταση ή θα τη... χειροτερέψουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbyuv23ufe9)

Η "ιδανική" κλήρωση των ελληνικών ομάδων στο Europa Conference League

Η Ελλάδα τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στη 17η θέση και έχει δύο εκπροσώπους στο Europa Conference League. Ακολουθούν η Ουκρανία, η Σερβία και η Πολωνία που πλέον δεν έχουν καμία ομάδα να συνεχίζει σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στην 21η θέση βρίσκεται η Κροατία που έχει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά η διαφορά δεν καλύπτεται.

Άρα η χώρα μας κοιτάει μόνο ψηλότερα και θέλει να φτάσει το 16ο Ισραήλ και τη 15η Νορβηγία. Οι Ισραηλινοί συνεχίζουν με τις δύο Μακάμπι (Τελ Αβίβ και Χάιφα), ενώ οι Νορβηγοί έμειναν μόνο με τη Μόλντε. Και οι τρεις αυτές ομάδες είναι πιθανές αντίπαλοι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" μπορεί να βρει στον δρόμο του τη Μόλντε και αν την αποκλείσει, η Νορβηγία φεύγει από το... κάδρο, αλλά και τη Μακάμπι Χάιφα που τα τελευταία χρόνια έχει "πετάξει έξω" Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι "ερυθρόλευκοι", από την πλευρά τους, μπορούν να "συναντηθούν" με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την παράδοση των τελευταίων χρόνων να μην είναι υπέρ τους. 

Μία κλήρωση λοιπόν με ΠΑΟΚ - Μόλντε και Ολυμπιακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ μπορεί να στείλει την Ελλάδα στα... ουράνια αλλά και στα... τάρταρα αν δεν καταφέρουν οι ελληνικές ομάδες να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa Conference League. 

Η βαθμολογία της UEFA τη δεδομένη στιγμή:

  1.  Νορβηγία 31,125 1/4
  2.  Ισραήλ 30,375 2/4
  3.  Ελλάδα 28,725 2/5
  4.  Ουκρανία 28,000 0/5
  5.  Σερβία 27,775 0/5
  6.  Πολωνία 25,375 0/4