Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα 24αωρη απεργία η οποία θα ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη (28/02) στις 6 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 6 μ.μ. την Πέμπτη (29/02) και ως εκ τούτου τα παιχνίδια της εμβόλιμης αγωνιστικής της Super League, ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα μεταδοθούν χωρίς περιγραφή.

Χωρίς περιγραφή τα ματς ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Super League

Οι κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την βελτίωση των αποδοχών και των συνθηκών εργασίας τους συνεχίζονται με αποτέλεσμα η ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους της COSMOTE TV οι οποίοι αν και ήταν να συμμετάσχουν αρχικά στην απεργία που είχε κυρήξει η ΠΟΕΣΥ για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και δεν ήταν να περιγράψουν το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό εντέλει λόγω προφορικής δέσμευσης της εργοδοσίας για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τους δημοσιογράφους και υπαλλήλους των καναλιών, οι δημοσιογράφοι του συνδρομητικού καναλιού είχαν περιγράψει κανονικά το ντέρμπι "αιωνίων".

Ως αποτέλεσμα, χωρίς περιγραφή θα μεταδοθούν οι αγώνες της εμβόλιμης αγωνιστικής της Super League και συγκεκριμένα το Βόλος-ΟΦΗ (15:00), Παναιτωλικός-Ολυμπιακός (17:00), ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (19:00) και Παναθηναϊκός - Άρης (21:00).

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου 2024 για τους δημοσιογράφους της COSMOTE TV μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την βελτίωση των αποδοχών και των συνθηκών εργασίας τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.

Για περισσότερο από τρεις μήνες η εργοδοτική πλευρά προσέρχεται προσχηματικά σε συζητήσεις, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και χωρίς τη διάθεση να απαντήσει στα αιτήματα των δημοσιογράφων. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ούτε διαπραγμάτευση, ούτε πρόταση, αλλά εμπαιγμός.

Οι εργαζόμενοι και η ΕΣΗΕΑ έδειξαν καλή πίστη και διάθεση για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Δυστυχώς και παρά την αναστολή της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, που είχε κηρύξει η ΠΟΕΣΥ για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, μετά από αίτημά μας προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος, η εργοδοσία, με πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού στην διαδικασία, προσήλθε με σαθρά επιχειρήματα ότι δήθεν οι οικονομικές απολαβές των δημοσιογράφων είναι επαρκείς. Χωρίς, μάλιστα, να έχει γίνει έως τώρα καμία συζήτηση για θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, ειδικά εκτός έδρας και την ποιότητα του παραγόμενου δημοσιογραφικού έργου.

Έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε προσπάθεια διαλόγου και αντιμετωπίζοντας την τεχνοκρατική προσέγγιση της εργοδοσίας, η οποία αγνοεί την αξία της δημοσιογραφικής εργασίας και την ποιότητα του παραγόμενου έργου, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να διαφυλάξει την επαγγελματική αξιοπρέπεια των μελών της και τα εργασιακά δικαιώματά τους, προχωρεί σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας: α) ουσιαστικές αυξήσεις για όλους τους δημοσιογράφους β) αμοιβή για τις αργίες, σαββατοκύριακα και τη νυχτερινή εργασία σύμφωνα με το νόμο  και γ) τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας".