Τα πάνω... κάτω έχουν έρθει στη Φενέρμπαχτσε το τελευταίο διάστημα μετά τα τραγικά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο δραματικό παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ στο οποίο παίκτες ενεπλάκησαν σε ξύλο με τους οπαδούς των γηπεδούχων. Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας εξετάζει μέχρι και το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Super Lig. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έχει να διαχειριστεί ένα ακόμα ζήτημα αφού απορρίφθηκε το αίτημα που κατέθεσε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας για αναβολή του ντέρμπι με τη Γαλατάσαραϊ στο Super Cup λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων με τον Ολυμπιακό στο Europa Conference League.

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής της Φενέρμπαχτσε για το Super Cup πριν τον Ολυμπιακό

Η Φενέρμπαχτσε βρίσκει στο δρόμο της για τα προημιτελικά του Europa Conference League τον Ολυμπιακό, με τις αναμετρήσεις να έχουν οριστεί για τις 11 και 18 Απριλίου. Στις 7 Απριλίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ντέρμπι με τη Γαλατάσαραϊ στο τουρκικό Super Cup κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσει η Φενέρ με αίτημα της στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας την αναβολή του αγώνα λόγω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων αφού τέσσερις μέρες αργότερα θα κοντραριστεί με τους "ερυθρόλευκους" στο Φάληρο. Η προσπάθεια της όμως έπεσε στο... κενό καθώς απορρίφθηκε το αίτημα της


Η Φενέρμπαχτσε υποστήριξε συγκεκριμένα πως "ας παίξουμε την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου όταν θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα" κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό καθώς όπως αποκάλυψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος, Γιαγκίζ Σαμπουντσούογλου, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας (TFF) ανακοίνωσε στους δυο συλλόγους πως δεν γίνεται να αναβληθεί το Super Cup λόγω του το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ημερομηνία να γίνει το ματς άλλη στιγμή εξαιτίας του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος των ομάδων.