Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν όπου ο πρωταθλητής της Super League θα κριθεί από τη διαδικασία των playoffs η οποία μέχρι στιγμής μας έχει... συναρπάσει με την δράση της! Κάθε αγωνιστική τα δεδομένα της βαθμολογίας μπορεί να είναι διαφορετικά ανάμεσα στους τέσσερις διεκδικητές του πρωταθλήματος, με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να "μάχονται" για την κούπα. Μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής που βρίσκουν την "Ένωση" στην κορυφή της βαθμολογίας, η εβδομάδα που διανύουμε έχει δυο αγωνιστικές που μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικές για τη συνέχεια.

Ο θάνατος σου η... ζωή μου το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός παίζει ενδεχομένως το τελευταί του... χαρτί για να παραμείνει "ζωντανός" στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος κόντρα στην πρωτοπόρο ΑΕΚ, την οποία και θα υποδεχθεί στην Λεωφόρο για την 3η αγωνιστική των playoffs της Super League, με το αθηναϊκό ντέρμπι να είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 21:00 με κανάλι μετάδοσης αγώνα το Cosmote Sport 1. Η "Ένωση" βρίσκεται στην κορυφή με 65 βαθμούς ενώ το τριφύλλι είναι στην τρίτη θέση με 59 πόντους.

Διαφορετικά τα δεδομένα και η αγωνιστική κατάσταση των δυο ομάδων. Η ΑΕΚ προέρχεται από την μεγάλη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού που την διατήρησε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε στην Λεωφόρο με 3-2 από τον ΠΑΟΚ και έχασε... έδαφος από την κορυφή. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ δεν έχει περιθώριο απώλειας βαθμών αν θέλει να φτάσει στον τίτλο κόντρα στους "κιτρινόμαυρους" που μετρούν μόνο νίκες μέχρι στιγμής στα playoffs και θα αγωνιστούν σε ακόμη ένα παιχνίδι με τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολποστ.

Να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στον Άρη θέλει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός που έχει ως μοναδικό στόχο να επιστρέψει στις νίκες προκειμένου να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για πρωτάθλημα, φιλοξενεί τον Άρη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 19:00, αναμέτρηση που θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 2 και ανοίγει την... αυλαία της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Super League. Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας βρίσκονται οι "ερυθρόλευκοι" με 57 βαθμούς και στο -8 από την κορυφή ενώ οι "κίτρινοι" είναι πέμπτοι με 48 βαθμούς.

Οι Πειραιώτες παρά την καλή εμφάνιση στη Φιλαδέλφεια και τα σημάδια βελτίωσης που έδειξαν κόντρα στην ΑΕΚ ηττήθηκαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Ελίασον στο 90+1' και θέλουν να... γυρίσουν τον διακόπτη και να  επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα για να μείνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην κορυφή. Ο Άρης πηγαίνει στο Φάληρο προερχόμενος από νίκη με 3-1 απέναντι στην Λαμία.

Να συνεχίσει στις νίκες και να κάνει το καθήκον του κόντρα στη Λαμία ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Λαμία στην Τούμπα με στόχο να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα και σε περίπτωση νίκης θα περιμένει το αποτέλεσμα το ντέρμπι που ακολουθεί μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ όπου με ήττα της "Ένωσης" μπορεί να περάσει μόνος πρώτος στην βαθμολογία. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 19:30 με κανάλι μετάδοσης το NovaSports Prime. Στην δεύτερη θέση και στο -2 από την κορυφή ο"δικέφαλος του βορρά" με 63 πόντους, στην πέμπτη θέση με 34 πόντους η ομάδα της Φθιώτιδας.

Μετά την ήττα από τον Άρη στην Τούμπα στην 1η αγωνιστική των playoffs, ο ΠΑΟΚ έδειξε αντίδραση στην Λεωφόρο φεύγοντας με σπουδαίο διπλό με 3-2 επί του Παναθηναϊκού όπου η επίθεση του πετούσε... φωτιές και έδειξε πως φέτος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τον τίτλο. Η Λαμία προέρχεται από ήττα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" από τον Άρη που την νίκησε με 3-1.

Η βαθμολογία της Super League:

ΑΕΚ 65
ΠΑΟΚ 63
Παναθηναϊκός 59
Ολυμπιακός 57
Άρης 48
Λαμία 34

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

19:00 Super League: Ολυμπιακός - Άρης / COSMOTE SPORT 2 HD
19:30 Super League: ΠΑΟΚ - Λαμία / Novasports Prime
21:00 Super League: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ / COSMOTE SPORT 1 HD