Τα Χανιά προέρχονταν από τη νίκη τους επί της Καλλιθέας, 2-1, στην Κρήτη, που σηματοδότησε την άνοδό τους στην κορυφή της βαθμολογίας για τον α' όμιλο του γκρουπ ανόδου της Super League 2, που "δίνει" μία ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, αλλά απέναντι στην Ηλιούπολη και με την ήττα τους, 4-2, σε πρώτο πλάνο, η υποψία ότι η ομάδα του Ταουσιάνη είναι... ρόλερκοστερ έχει μετατραπεί σε διαπίστωση. Επιπλέον, οι Κρητική έφυγαν για ακόμα μία φορά ηττημένοι από έδρα που δεν έχουν νικήσει ποτέ. 

Οι Χανιώτες παρέμειναν στους 28 βαθμούς, όσους έχει η Καλλιθέα με παιχνίδι λιγότερο, ενώ η Ηλιούπολη έφτασε τους 24, πέρασε τον Ιωνικό και θα έχει τις δικές της πιθανότητες να διεκδικήσει ακόμα και την άνοδο στη Super League. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0et3utzr1vt)

Ηλιούπολη-Χανιά: Ένα όμορφο χάος

Το παιχνίδι μπορούσε να "γείρει" οπουδήποτε, κάτι που είναι, όπως λένε οι Άγγλοι, "football at its finest" και, όπως λένε στην ΕΡΤ... Βίλατζ Γιουνάιτεντ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0et1tjy4e81)


Τα Χανιά προηγήθηκαν πολύ νωρίς, με γκολάρα του Παναγιώτου. Τούτο δεν αναφέρεται σε βαθμό υπερθετικό λόγω του ότι πρόκειται για τη Super League 2, αλλά διότι ισχύει. Ένα απίθανο σουτ από πλάγια θέση, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Περιστερίδη μόλις στο 6'. Μπορεί να έμοιαζε, λόγω ομορφιάς και δυσκολίας, με οιωνό νίκης, αλλά ήταν οιωνός... χάους.  


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0erjcw206gp)


Η Ηλιούπολη ευτύχησε να βρει το γκολ γρήγορα, αλλά αυτό δεν ήρθε χωρίς όμορφη ομαδική προσπάθεια. Η μπαλιά του Τοπάλ τρύπησε την άμυνα στα δεξιά, ο Βενάρδος μπήκε στην περιοχή και σέρβιρε το γκολ στον Παντελίδη. Οι δυο τους πανηγύρισαν, λες και ήταν ο... Μπόμπι Μουρ και ο Μπόμπι Τσάρλτον, κάνοντας χειραψία. 



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0erzm4vteah)

Ηλιούπολη-Χανιά: Τρομερός ρυθμός και ανατροπές στο δεύτερο ημίχρονο 


Ηλιούπολη και Χανιά μπήκαν και στο δεύτερο μέρος για να αντιμετωπίσει η μία ομάδα την άλλη "toe to toe". Ήταν ένας διαγωνισμός, "ό,τι κάνεις εσύ, μπορώ να το κάνω καλύτερα, ακόμα κι αν επρόκειτο για χαμένες ευκαιρίες. Κάθε σέντρα... μύριζε γκολ, ωστόσο η διακύμανση του σκορ προέκυψε σχεδόν... ανύποπτα.


Η εκτέλεση φάουλ του Μπουσάι στο 49' κατέληξε στα δίχτυα, παρ' όλα αυτά ο Κλέιμαν έχει μερίδιο ευθύνης, καθώς η μπάλα βρισκόταν στο πεδίο του και μπορούσε να διώξει τουλάχιστον μακρύτερα. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0es4y7ukvmx)

Τα Χανιά μπορούσαν να ισοφαρίσουν σχεδόν ακαριαία, στο 51' με την κεφαλιά του Κόλα στο δοκάρι και την προβολή του Μάναλη, που δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε. Αυτό το έγκλημα επέσεισε την τιμωρία του, αν και ο Ρασκόλνικοφ δεν βρίσκοταν κάπου εκεί γύρω. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0etacpyw2z5)


Στο 68' πέρασε μια πάσα 30 μέτρων προς τον Παντελίδη, που πλάσαρε τον Κλέιμαν για το 3-1, ενώ οι περισσότεροι παίκτες των φιλοξενούμενων είχαν "θρονιαστεί" στο επιθετικό μισό τους. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0et3utzr1vt)


Στο 87' ακυρώθηκε το γκολ του Νίλι για οφσάιντ, αφού ο Τσέλιος ήταν ακάλυπτος και εμπόδισε τον Περιστερίδη, αλλά 20 δευτερόλεπτα αργότερα ο Μάναλης βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και μείωσε το σκορ σε 3-2. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ett5nkwab5)


Πριν πεις, όμως, Χανιά, ο Άντο έκανε ένα αδύναμο πλασέ ανάμεσα σε δύο αμυντικούς των Χανίων και η μπάλα πέρασε δίπλα στον Κλέιμαν, για το τελικό 4-2. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0eu2hriyyh5)


Ηλιούπολη: Περιστερίδης, Τοπάλ, Μπουσάι, Βασιλούδης (67′ Τσαφταρίδης), Παντελίδης, Κρέτση, Γκοτσούλιας, Ασίγκμπα, Φουρλάνος, Γιάννου (78′ Άντο), Βενάρδος. 

Χανιά: Κλέιμαν, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Ματάους (62′ Ελευθεριάδης), Παναγιώτου (36′ Σιλά), Λεμονής, Ντίας, Μούλερ (62′ Τσέλιος), Νίλι, Μάνος (46′ Κόλα), Μάναλης.