Η... λάμψη του Champions League επέστρεψε ξανά! Μετά τους δυο πρώτους προημιτελικούς όπου η Άρσεναλ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μπάγερν Μονάχου και η "τιτανομαχία" της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι να έρχεται ισόπαλη μετο εμφατικό 3-3, τη... σκυτάλη παίρνουν τα άλλα δυο ζευγάρια που είναι έτοιμα να χαρίσουν μια βραδιά ποδοσφαιρικής απόλαυσης. Η Παρί Σεν Ζερμέν διασταυρώνει τα ξίφη της με τη Μπαρτσελόνα ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Ντόρτμουντ.

Σούπερ ντέρμπι στο Παρίσι με την Παρί να κοντράρεται με τη Μπαρτσελόνα

Ένα από τα ζευγάρια που ξεχώρισαν στην κλήρωση ήταν αυτό της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μπαρτσελόνα. Οι Παριζιάνοι υποδέχονται τους Καταλανούς (22:00 COSMOTE SPORT 2 HD, MEGA) στο "Parc des Princes", με τον Λουίς Ενρίκε να βρίσκει στον δρόμο του την... παλιά του αγάπη. Ο Ισπανός τεχνικός που θριάμβευσε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ήταν και στον πάγκο των "μπλαουγκράνα" το 2017 όταν και η ομάδα του είχε πάρει επική και ιστορική πρόκριση κόντρα στη Παρί ανατρέποντας το 4-0 του πρώτου παιχνιδιού με 6-1 στην Βαρκελώνη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czs4l5ged9bd)


Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά σε δώδεκα χρόνια που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δυο ομάδες σε νοκ άουτ φάση. Η Μπαρτσελόνα που θέλει φέτος να φτάσει μακριά στην Ευρώπη αφού για δυο σερί χρονιές είχε αποκλειστεί στη φάση των ομίλων, θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Γκάβι και Μπαλντέ, επιστρέφει ο Αντρέας Κρίστενσεν ενώ παραμένει "ανοιχτό" των Πέδρι και Φρένκι. "Μπορούμε να ονειρευόμαστε ξανά. Πιστεύουμε ότι είμαστε στην καλύτερη στιγμή της σεζόν, αλλά έχουμε μπροστά μας μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, με έναν από τους καλύτερους προπονητές, τον Λουίς Ενρίκε. Είναι μια ομάδα που έχει φτιαχτεί για να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ", δήλωσε ο Τσάβι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Ασράφ Χακίμι ενώ ο Λουίς Ενρίκε τόνισε σε δηλώσεις του πως: "Ακόμα κι αν δεν το αποδεχτείς, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα πουν ότι είσαι. Όταν κυλήσει η μπάλα θα δούμε ποιο είναι το φαβορί. Θα είναι αυτός που κυριαρχεί στους χώρους, αυτός που θα είναι πιο αποτελεσματικός. Σχεδόν προτιμώ μην είμαι το φαβορί".


Αμφίρροπο ματς μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ντόρτμουντ

Το ζευγάρι που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το πιο ισορροπημένο είναι αυτό ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ντόρτμουντ. Οι Ισπανοί θα υποδεχτούν τους Γερμανούς (22:00 COSMOTE SPORT 3) στο "Metropolitano". Ο Ντιέγκο Σιμεόνε που έφτασε τους 100 αγώνες στο Champions League ως προπονητής της Ατλέτικο στο πρώτο ματς με την Ίντερ στους "16" μετρά 49 νίκες στην διοργάνωση και είναι ο "μαέστρος" της επιτυχίας. Η ομάδα του για να φτάσει στα προημιτελικά απέκλεισε σε φοβερό ματς που κρίθηκε στα πέναλτι την πρωτοπόρο της Serie A, Ίντερ και έδειξε αποφασισμένηνα πρωταγωνιστήσει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czszktg78f3d)

Ο Αργεντινός προπονητής δεν θα έχει στη διάθεση του τον Μέμφις Ντεπάι ενώ σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα υπογράμμισε πως: "H Μπορούσια έχει πολλά καλά πράγματα, δεν έχει χάσει εκτός έδρας για τέσσερις μήνες, είναι εξαιρετική στις αντεπιθέσεις και παρουσιάζει ένα υπέροχο παιχνίδι σε όλους τους τομείς, ειδικά στην επίθεση. Είναι μεγάλος αντίπαλος, αλλά είναι ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν".


Η Ατλέτικο μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει κόντρα στην Ντόρτμουντ η οποία ναι μεν έχει να διαχειριστεί την μεγάλη απουσία του Ντονιέλ Μάλεν ωστόσο βρίσκεται σε... καλό φεγγάρι και είναι σε εξαιρετική φόρμα αφού είναι αήττητη στα τελευταία 7 ματς στο Chamoions League (4 νίκες και 3 ισοπαλίες).  "Η Ατλέτικο έχει εξελιχθεί πολύ στην επίθεση και είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Είναι σε θέση να επιβάλλουν το στυλ παιχνιδιού τους και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η επιτυχία της Ατλέτικο είναι γνωστή και έχει εφαρμόσει μια νέα... τέχνη πάνω στην άμυνα. Είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο να το αντιμετωπίσει όλο αυτό" τόνισε από την πλευρά του ο Έντιν Τέρζιτς. 


Οι μεταδόσεις των δυο προημιτελικών του Champions League:

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ UEFA Champions League

22:00 COSMOTE SPORT 2 HD, MEGA Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα UEFA Champions League