Και τώρα... Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός αν και δεν έπιασε καλή απόδοση για 40 λεπτά, κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, έστω κι αν χρειάστηκε την πεντάλεπτη παράταση, χάρη στη μαγική εμφάνιση του Αϊζάια Κάνααν (27 πόντοι με 3/3 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 6/7 βολές) που είδε Φενέρ και... αφηνίασε. Κάπως έτσι, οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν τη σεζόν στην 5η θέση της βαθμολογίας της Euroleague και θα αντιμετωπίσουν τους Καταλανούς του Ρότζερ Γκριμάου. 

Σημαντική συνεισφορά του Φαλ ειδικά στην άμυνα στο φινάλε, ανέλπιστες βοήθειες του Λουκ Σίκμα καθώς ο Πίτερς βρέθηκε ίσως στο χειρότερο βράδυ του με τα ερυθρόλευκα. Επέστρεψε σε καλή κατάσταση ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ifyjkczozl)

Ο Ντόρσεϊ ξεκίνησε καλά για τη Φενέρ, όμως ο Κάνααν απάντησε εμφατικά οδηγώντας τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μπορεί να σκόραρε από την πρώτη του κιόλας επίθεση, όμως η Φενέρ απάντησε με δικό της 11-0 με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να ξεκινά ορεξάτος με 7 πόντους. Μετά το τάιμ άουτ του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, ο Αϊζάια Κάνααν μπήκε διψασμένος για... απαντήσεις και με δύο τρίποντα έδωσε πνοή στον κόσμο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Αντίθετα ο Άλεκ Πίτερς ξεκίνησε νευρικά με 0/2 τρίποντα, γι' αυτό και αντικαταστάθηκε νωρίς από τον Σίκμα. 

Ο Κάνααν συνέχισε να είναι "καυτός" και οδηγούσε την επίθεση των ερυθρόλευκων. Η άμυνα βελτιώθηκε στο έπακρο και κάπως έτσι το -9 εξανεμίστηκε, προτού ο Μπιμπέροβιτς σκοράρει μετά το μοναδικό επιθετικό ριμπάουντ που πήραν οι Τούρκοι μετά το 2-11. Ο "Ησαΐας" όμως... χόρευε στην πρώτη περίοδο (πέτυχε τους 13 από τους 19 ερυθρόλευκους πόντους) και ισοφάρισε με απίθανο buzzer-beater μπροστά στον Γιώργο Παπαγιάννη (19-19).

Επέστρεψε σε καλή κατάσταση για τον Ολυμπιακό ο Μιλουτίνοφ

Η είδηση για τη second unit δεν ήταν η καλή κατάσταση του Λαρεντζάκη και ο ελεγχόμενος ρυθμός που έδινε ο Γουίλιαμς-Γκος. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν η πολύ αποδοτική παρουσία του Λουκ Σίκμα, ειδικά στην άμυνα, που ήταν και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός κρατιόταν μπροστά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.

Το δεύτερο φάουλ του Μόουζες Ράιτ έφερε στο παρκέ τον Νίκολα Μιλουτίνοφ με 4:54' για το ημίχρονο. Ο Σέρβος λίγο έλειψε να μπει με... πόστερ κάρφωμα στον Πιερ ο οποίος του έκανε δυνατό φάουλ το οποίο βέβαια έφερε τους πρώτους πόντους του "Μίλου" (2/2 βολές). Το ματσάρισμα με τον Παπαγιάννη έμοιαζε ιδανικό για τον Σέρβο σέντερ ο οποίος έδειξε σε καλή κατάσταση κλείνοντας με 5 πόντους και 3 ριμπάουντ το πρώτο πέρασμά του. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν μεγαλύτερη διαφορά στο ημίχρονο, όμως Γουίλιαμς-Γκος και Πίτερς ήταν σε άστοχη βραδιά.

Μίλησε ο Γουίλμπεκιν για τη Φενέρμπαχτσε, Κάνααν και... Σίκμα κράτησαν μπροστά τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μπήκε... κρυωμένος στο τρίτο δεκάλεπτο με μόλις ένα καλάθι σε 4:30'. Ο Μπαρτζώκας είχε πολλά παράπονα από τον Πίτερς σε άμυνα και ριμπάουντ, γι' αυτό και τον άλλαξε πάλι με τον Σίκμα. Η Φενέρ βρήκε ευκαιρία να περάσει με τον Ντόρσεϊ (40-41), κυρίως εκμεταλλευόμενη στιγμές χαλαρότητας των ερυθρόλευκων στην άμυνα. Από τη στιγμή που η συγκέντρωση στα μετόπισθεν επέστρεψε, οι γηπεδούχοι προσπέρασαν και πάλι με... τρίποντο του Λουκ Σίκμα!

Οι άμυνες είχαν σφίξει για τα καλά ειδικά μετά το προσπέρασμα των Τούρκων και οποιοδήποτε καλάθι έμπαινε, ερχόταν από κάποια εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια. Η κλάση του Γουίλμπεκιν μίλησε και η Φενέρ μείωσε στον πόντο (53-52) ενόψει της τέταρτης περιόδου, χάρη στο εντυπωσιακό buzzer-beatr του Αμερικανού!

Ο Χέιζ-Ντέιβις νίκησε κατά κράτος τον Πίτερς αλλά ο Ολυμπιακός τη γλίτωσε διά χειρός ΜακΚίσικ

Η Φενέρ προσπάθησε να βρει μομέντουμ στο τέταρτο δεκάλεπτο αφού μπήκε με 6-0 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Η επιστροφή του Φαλ αντί του Ράιτ όμως έφτιαξε ξανά την αμυντική λειτουργία και κυρίως θωράκισε το αμυντικό ριμπάουντ. Ο Λαρεντζάκης έδωσε και πάλι σημαντικές βοήθειες με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει σε θέση οδηγού μπαίνοντας με +4 στο τελευταίο πεντάλεπτο, με τον Μπαρτζώκα να βάζει ξανά τον Πίτερς αντί του Σίκμα ο οποίος γνώρισε καθολική αποθέωση.

Ο Χέιζ-Ντέιβις, όμως, είχε βρει για τα καλά τα κουμπιά του Πίτερς και τον πήγαινε διαρκώς κοντά στο καλάθι, ισοφαρίζοντας ξανά (64-64). Καθοριστική φάση του παιχνιδιού ήταν ένα χαμένο ριμπάουντ του "Αλέκου" από τον... Καλάθη (του πήρε την μπάλα μέσα από τα χέρια) με τον Χέιζ-Ντέιβις να ευστοχεί αμέσως σε τρίποντο για το 64-67.

Τα επιθετικά ριμπάουντ έγιναν ξανά πρόβλημα και κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν να αφήνονται στη μοίρα τους. Ο ΜακΚίσικ όμως με γκολ-φάουλ έδωσε ξανά ελπίδα ενώ ο Γουίλιαμς-Γκος ισοφάρισε με 1/2 βολές (69-69). Η άμυνα βγήκε από τον Φαλ στον Γουίλμπεκιν αλλά ο Γουίλιαμς-Γκος δεν διαχειρίστηκε καθόλου καλά την τελευταία επίθεση με το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Ο Αϊζάια Κάνααν χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό στην παράταση

Με τρίποντο του Γκούντουριτς μπήκε στην παράταση η Φενέρ όμως το σημαντικότερο είναι πως συνέχισε να παίρνει το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο (μέχρι κι ο Καλάθης πήρε δύο!). Αυτό της έδωσε περισσότερες κατοχές, τις οποίες ασφαλώς και εκμεταλλεύτηκε, βρίσκοντας +5 (73-78).

Ο Κάνααν (δεν έπαιξε στην τέταρτη περίοδο) όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη καθώς μείωσε με τρίποντο (και φάουλ που δεν δόθηκε) και ισοφάρισε με 2/2 βολές. Σαν να μην έφτανε αυτό, συνέχισε το προσωπικό του σερί και έβαλε μπροστά την ομάδα του, στα 18,7'' πριν το φινάλε! Με άλλο ένα ζευγάρι βολών ο "Ησαΐας" τελείωσε το παιχνίδι!

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-34, 53-52, 69-69, 84-81

Olympiacos - Fenerbahce | OVERTIME for the WIN  | 34 Highlights |2023-24 Turkish Airlines EuroLeague