Μια νέα Τουρκάλα, όμορφη όπως η Ελένη, η βασίλισσα της Τροίας (!), πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον ξάδελφο του Κολοκοτρώνη»...

Αλυτρωτική και ανθελληνική προπαγάνδα. Τα τελευταία χρόνια, με την αναζωπύρωση του «Μακεδονικού» μετά τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, την κλιμάκωση των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και την Κύπρο και την επίθεση των τοκογλύφων για τη λεηλασία της χώρας, μια τεράστια ανθελληνική προπαγάνδα από διάφορες αφετηρίες, δημοσιεύματα, εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών, δι-πλωματικές οδηγίες, ιστοσελίδες στο Ιντερνετ, παπαγαλίζει καθημερινά τα ίδια τροπάρια. Σταχυολογώ μερικά: «Οι Ελληνες είναι τεμπέληδες, τζογαδόροι και κλέφτες» (γερμανικά ΜΜΕ) - Η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ ελληνική – Ελλάς, το τελευταίο θεοκρατικό κράτος της υφηλίου. Εκκλησία και κράτος παραμένουν ενωμένα - Ιλλυρική η προέλευση των αρχαίων Μακεδόνων - Μέγας Αλέξανδρος, ο Χίτλερ της αρχαιότητας - Το ελληνικό κράτος είναι έντονα εθνικιστικό, προβάλλεται ως κληρονόμος του Βυζαντίου - Βυζάντιο: ατελείωτη διαδοχή φρικιαστικών γεγονότων - Ωχριά η Ιερά Εξέταση μπροστά στα εγκλήματα των Ελλήνων - Ομαδικοί τάφοι Τούρκων στην Κύπρο κ.ά.

Yστερία. Γνωστές τουρκικές ιστοσελίδες κάνουν ανθελληνική προπαγάνδα με τη στήριξη Τούρκων ανώτερων αξιωματικών. Οπως είχε γράψει προ ετών ο δημοσιογράφος Γιλντιράι Ογούρ της εφημερίδας «Taraf», οι ιστοσελίδες αυτές φαίνεται να έχουν σχέση με τις τουρκικές Ενοπλες ∆υνάμεις και προωθούν ψευδείς ειδήσεις (fake news), όπως «επίθεση σε Τούρκο της Νότιας Κύπρου» ή «βόμβες Μολότοφ στη Θράκη». Το ∆ιαδίκτυο αποτελεί, επίσης, ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία, ενώ οι αλυτρωτικές απόψεις της FYROM κατακλύζουν το Ιντερνετ.

Ανιστόρητη προπαγάνδα. Εκτός όμως από την ανθελληνική εκστρατεία των γειτόνων μας, συμπεριλαμβανομένων των αλβανικών ιστοσελίδων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την ανθελ-ληνική υστερία των δυτικών «φίλων» μας, μετά τη μνημονιακή άλωση και τη χρεοκρατία. Η ανθελληνική προπαγάνδα στα γερμανικά ΜΜΕ διακρίνεται έντονα από ρατσισμό και αλαζονεία.

Σταχυολογούμε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά κομμάτια αυτής της ανιστόρητης προπαγάνδας:

• Απόγονοι Κάφρων από την Αιθιοπία οι Ελληνες. Πορίσματα επιστημονικής έρευνας στα Σκόπια με βάση το DNA. Εισαγόμενος από την Αίγυπτο ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. Απόγονοι Βερβερίνων της Σαχάρας οι Μινωίτες. Απόδειξη της αιγυπτιολατρείας η προσήλωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τον θεό Αμμωνα και τον αιγυπτιακό πολιτισμό. Ο Σωκράτης ήταν μαύρος.
• Οι Βλάχοι των Βαλκανίων: Πληθυσμιακό συνονθύλευμα νομαδικών φυλών ασιατικής προέλευσης. Απόγονοι της τουρκομογγολικής φυλής των Πετσενέγκων οι σημερινοί Βλάχοι στην Αλμωπία του Νομού Πέλλας.
• Αντιρρήσεις από Αμερικανούς αρχαιολόγους για τον τάφο του Φιλίππου. Καταρρίπτεται η θεωρία του Ανδρόνικου. Οι λεγόμενοι μακεδονικοί τάφοι ανήκουν σε βασιλιάδες της προϊστορικής Φρυγίας.
• Αγνωστη στην αρχαϊκή εποχή η λέξη Ελλάς - Κράτος με το όνομα «Ελλάς» δεν υπήρξε ποτέ στην αρχαιότητα. Γκρεκοί, Αχαιοί, ∆αναοί και Αργείοι ονομάζονται οι Ελληνες μέχρι και το 700 π.Χ. - Μακεδονία και Ελλάδα: ∆ύο έννοιες που δεν ταυτίστηκαν ποτέ.
• Πλαστή η χρυσή μυκηναϊκή μάσκα του Αγαμέμνονα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Κατασκεύασμα του Σλήμαν, που υποτίθε-ται ότι την ανακάλυψε το 1876. Καταγγελίες στο ∆ιαδίκτυο από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Η Ελλάδα αρνείται τα τεστ γνησιότητας. Ο μύθος του μυκηναϊκού πολιτισμού.
• Η ετυμολογία της λέξης «Γκρεκός»: Προέρχεται από την αρχαιοσλαβική λέξη Γκρεχ = Αμαρτωλός. Γκρεκομάνοι και Γραικύλοι: ∆ύο απαξιωτικοί όροι, που διατηρούνται και σήμερα. Οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τους Ελληνες απατεώνες.
• Ιλλυρική η προέλευση των αρχαίων Μακεδόνων. Ακλόνητα ιστορικά στοιχεία από προϊστορική επιγραφή, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Μακεδονία. Η αρχαιομακεδονική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική.
• Πόντιοι: Καμία σχέση με την ελληνική φυλή. Εκχριστιανισμένοι Λαζοί οι σημερινοί Πόντιοι της Ελλάδας. Μύθος η «Ποντιακή Γενοκτονία» το 1916-1921.
• Νόμιμη η τουρκική επέμβαση στην Κύπρο. Απόπειρα δικτατορίας από Ελληνοκύπριους. Ομαδικοί τάφοι Τούρκων αμάχων.
• Μέγας Αλέξανδρος, ο καταραμένος. Η αληθινή ιστορία του Χίτλερ της αρχαιότητας. Η ιλλυρική καταγωγή των αρχαίων Μακεδόνων και το μίσος τους για τον Ελληνισμό. Απίστευτες θηριωδίες σε Ελλάδα και Περσία.
• Η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ ελληνική: Βαρβαρότητες Ελλήνων κατά Τούρκων την περίοδο 1963-1974.
• Εγκλήματα γενοκτονίας κατά των μουσουλμάνων στην Επανάσταση του 1821. Υπαίτιος ο χρι-στιανικός Κλήρος των ραγιάδων και το μίσος του για το Ισλάμ.
• Ιούνιος 1913: 2ος Βαλκανικός Πόλεμος. Ελληνοβουλγαρική μάχη Κιλκίς Λαχανά. Ωμότητες τσολιάδων του ελληνικού Στρατού. Συνολικά 300.000 Βούλγαροι της αιγαιακής Μακεδονίας ζητάνε άσυλο στη Βουλγαρία.
• Τσαμουριά: Αυτή η ωραία περιοχή έχει πλούσια αλβανική κληρονομιά. Ομως, το 1912 προσαρτήθηκε άδικα στην Ελλάδα. Οι Μεγάλες ∆υνάμεις αποφάσισαν να δώσουν την Τσαμουριά στην Ελλάδα. Παρόμοιες αποφάσεις πήραν για να δώσουν το Κοσσυφοπέδιο και άλλες αλβανικές περιοχές στη Σερβία, τη Μακεδονία και το Μαυροβούνιο.
• Γιατί δεν πρόκειται να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ακλόνητη η στάση της βρετανικής κυβέρνησης. Νόμιμη η αγορά των Γλυπτών από τον λόρδο Ελγιν το 1803. Το κράτος που τα κατείχε επί 400 χρόνια ήταν η οθωμανική αυτοκρατορία και όχι η Ελλάδα, που δεν υπήρξε ως κράτος στην αρχαιότητα.
• Ο θάνατος του Παύλου Μελά στη Σιάτιστα το 1904 - Ενας προκατασκευασμένος «ήρωας», που δεν σκοτώθηκε από τους Τούρκους. Τον «έφαγε» μέλος της συμμορίας του, για να τον ληστέψει - Τσάντα με λίρες το κίνητρο - Αναγορεύθηκε με-ταθανάτια σε μεγαλομάρτυρα του «Μακεδονικού Αγώνα».
• Βουλγαρικής καταγωγής ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ονομαζόταν Κότσο Καραμάνωφ και γεννήθηκε το 1907 στο βουλγαρικό χωριό Γκόρνο Μπρόντι (Ανω Βροντού) της περιοχής Σερρών στα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εξελληνίστηκε στη Θεσσαλονίκη από έναν θείο του.
• Ιούνιος 1878: Συνέδριο Βερολίνου. Η Κρήτη τί-θεται υπό βουλγαρική συγκυριαρχία. Ο Βενιζέλος φανατίζει τους Κρήτες για επερχόμενη βουλγα-ρική προσάρτηση. Ληστοσυμμορίες Κρητών ενι-σχύουν τον (αντι)μακεδονικό αγώνα. Η Μάχη του Σκρα το 1918: Κρήτες εναντίον Βουλγάρων με στόχο τη Μακεδονία.
• «Μακεδονικός» Αγώνας: Ποιοι κρέμασαν τον κομιτατζή καπετάν Αγρα. Πελοποννησιακή η καταγωγή του. Εκτελέστηκε ως πράκτορας των Ελλήνων, με την έγκριση των τουρκικών Αρχών.
• 1944: Η τραγωδία της Τσαμουριάς στην Ηπειρο - Πώς εξοντώθηκαν οι γηγενείς Τσάμηδες από τους ακροδεξιούς συμμορίτες του Ζέρβα. Μια άγνωστη γενοκτονία σε βάρος ενός αρχέγονου μουσουλμανικού λαού, που αναζητά δικαίωση. «Μετά το Κόσοβο, η Τσαμουριά».
• ∆εν υπάρχουν ελληνικές επιγραφές πριν από το 700 π.Χ. Το 750 π.Χ. γράφτηκε η αρχαιότερη ελληνική επιγραφή σε φοινικικό αλφάβητο (επιγραφή ∆ιπύλου, πάνω σε αγγείο). Τα ελληνικά γράμματα προέρχονται από το φοινικικό αλφάβητο. Φοί-νικας ο ιδρυτής των Θηβών, Κάδμος, καθώς και ο Αριστοτέλης.