Οσοι έχουν την ευκαιρία εν μέσω κορονοϊού να συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αντιλαμβάνονται ότι η βασική (αν όχι η μόνη) προτεραιότητα που έχει αυτή τη χρονιά είναι τα δίδυμα παιδιά του, που δίνουν πανελλήνιες. Πέραν τούτου, ελάχιστα συζητά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκεται προ σημαντικών προσωπικών αποφάσεων. Απεναντίας, όσοι συνομιλούν (τακτικά) μαζί του εκτιμούν ότι, αν ο Μητσοτάκης αποφασίσει να ολοκληρώσει την τετραετία, δεν θα είναι (οριστικά) υποψήφιος. Αν, όμως, προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να το ξανασκεφτεί. Φυσικά, το επικρατέστερο σενάριο είναι να αποχωρήσει, μένοντας εκτός μέχρι την επόμενη εκλογή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και δεν το παραδέχεται, είναι κάτι που στριφογυρίζει (πλέον) στο μυαλό του, παρακολουθώντας από απόσταση και τις επιδόσεις της κυρίας Σακελλαροπούλου.

! Στο Μαξίμου θεωρούν άκαιρη τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στο νεοδημοκρατικό παρασκήνιο και σχετίζεται με τον επόμενο περιφερειάρχη Αττικής. Μάλιστα, γίνεται ακόμα πιο άκαιρη, όταν ένα από τα ονόματα που κουβεντιάζονται είναι αυτό του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έχει άλλες προτεραιότητες.

! Μου λένε ότι τόσο η Όλγα Γεροβασίλη όσο και ο Νίκος Τόσκας (πρώην υπουργοί Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑ) αισθάνονται ευτυχισμένοι από την αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνουν συνολικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και σιωπούν.