Ένα δημοσίευμα του οικονομικού site powergame.gr ήταν αρκετό για να έχει άδοξο τέλος η δεύτερη προσπάθεια που κατέβαλε ο έμπορος όπλων Κρίστιαν Χατζημηνάς, προκειμένου να «περάσει» τροπολογία με την οποία θα εξασφάλιζε κάτι εκατομμύρια ευρώ ως αντισταθμιστικά ωφελήματα για την αναβάθμιση των μαχητικών F16.

Όπως αποκάλυψε το site, την Τετάρτη το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της αρμόδιας για τις Αμυντικές Προμήθειες επιτροπής.

Ανάμεσα στα πολλά θέματα που είχαν συμπεριληφθεί ήταν και η νεκρανάσταση της τροπολογίας που είχε φέρει λίγο πριν φύγει από υπουργός Άμυνας ο Πάνος Καμμένος, προκαλώντας (τότε) την έντονη αντίδραση Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ.

Επί δύο χρόνια, ο Κρίστιαν (που ποτέ δεν έχει σχέση με αντισταθμιστικά) προσπαθούσε να βρει άκρη για να επαναφέρει το σχετικό θέμα στη Βουλή.

Κι εκεί που όλα ήταν έτοιμα, ήρθε το δημοσίευμα για να χαλάσει τη σούπα. Με παρέμβαση του πρωθυπουργού αναβλήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής, εξέλιξη που σκόρπισε απογοήτευση στο «στρατόπεδο» Χατζημηνά.

Ωστόσο, ο Μητσοτάκης δεν ξεχνά τη στενή σχέση που είχε ο έμπορος όπλων με τον Καμμένο, την περίοδο που ο τελευταίος έβριζε τον σημερινό πρωθυπουργό και τη σύζυγό του.

∆ύσκολος χειµώνας για τον εφοπλιστή Λογοθέτη

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος άνδρας του Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μη βρεθεί αντιμέτωπος (και μάλιστα σύντομα) με την πραγματικότητα.

Οι φάκελοι που εξετάζονται σε διάφορα πεδία (ξέπλυμα, φορολογικές Αρχές κ.λπ.) και που σχετίζονται με τη δραστηριότητα που ανέπτυξε ο κ. Λογοθέτης και οι συν αυτώ, δύσκολα μπορεί να κρυφτούν, όπως θα επιθυμούσε ο ίδιος.

Τα στοιχεία που έχουν φτάσει σε οικονομική Εισαγγελία και την Αρχή για το Ξέπλυμα προκαλούν (κανονικό) τρόμο. Το νέο στοιχείο που εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχει να κάνει με καταγγελία σύμφωνα με την οποία στις ανοιχτές υποθέσεις Λογοθέτη φέρεται να έχουν υπάρξει ωμές παρεμβάσεις επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, κάποιοι αποκαλύπτουν ότι στα πολύ δύσκολα το αφεντικό της Libra προσέλαβε για τη διαχείριση της κρίσης που αντιμετώπιζε την εταιρεία V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου.

Υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Από αξιόπιστη πηγή μαθαίνω ότι ο πολύπειρος στις πολιτικές αναλύσεις Τάκης Θεοδωρικάκος τάσσεται υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Μάλιστα, θεωρεί ότι με τα σημερινά δεδομένα, ο Μητσοτάκης θα «κατέβει» στο γήπεδο για να παίξει ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο.