Μπόλικη συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για τη δημοσκοπική εταιρεία Opinion Poll, με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής, που θα διερευνήσει, μεταξύ άλλων, το καθεστώς λειτουργίας των δημοσκοπικών εταιρειών.

Στην Κουμουνδούρου έχουν στο πρώτο «ράφι» της στόχευσής τους την εταιρεία του Ζαχαρία Ζούπη, για τον οποίο δεν σας κρύβω ότι δεν έχω ούτε καλή, ούτε κακή άποψη.

Αυτά που ακούω για τον άνδρα δεξιά κι αριστερά δεν σας κρύβω ότι δεν με ενθουσιάζουν. Απεναντίας, θα έλεγα. Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο Ζούπης ήταν παντού. Για παράδειγμα, μαθαίνω ότι εσχάτως κυκλοφορεί στην πιάτσα ένα απλήρωτο τιμολόγιο για μια έρευνα που φέρεται να έχει παραγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν και πότε η Κουμουνδούρου συνεργάστηκε με την Opinion. Ωστόσο, το «βιογραφικό» του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις δημοσκοπικές πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να ισχύει η παραγγελία.

Εδώ, κάποια στιγμή παρουσίαζαν έρευνες που διενεργούσε ένας πρώην πολιτευτής στην Κόρινθο. Τέτοιες συνεργασίες με δημοσκόπους έχουν στο ενεργητικό τους. Οπότε δεν αποκλείω κάποια στιγμή να είχαν ανακαλύψει και το μεγαλείο του συντρόφου Ζούπη.Η Προκαταρκτική ολοκληρώθηκε

Εξελίξεις δρομολογούνται στην υπόθεση των καταγγελιών του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, που είχε μιλήσει για σκοπιμότητες πίσω από τη μετατροπή του κακουργήματος της δωροδοκίας σε πλημμέλημα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος ψηφίστηκε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας είχε ανασύρει από το αρχείο τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί με αφορμή δηλώσεις του κ. Κοντονή, ο οποίος μάλιστα είχε εξεταστεί ως μάρτυρας, καταθέτοντας για την υπόθεση αυτή σε πταισματοδίκη.Αφορμή για την ανάσυρση αποτέλεσαν νεότερες δηλώσεις του κ. Κοντονή, στις αρχές Μαρτίου του 2021, για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Προκαταρκτική ολοκληρώθηκε και η δικογραφία αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, για να αποφασίσει εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη ή εάν θα την αρχειοθετήσει.