Με αφορμή την υποψηφιότητα Παπανδρέου, όπως ήταν λογικό, άρχισαν να διακινούνται διάφορα σενάρια για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝ.ΑΛ. στην περίπτωση που εκλεγόταν ο ΓΑΠ αρχηγός.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τον Γιώργο αποκλείουν μια συνολική συνεργασία, αφού για εκείνον δεν θα είχε καμία απολύτως αξία η εξασφάλιση μιας υπουργικής καρέκλας.

Ο μόνος λόγος για να ντιλάρει με τον Τσίπρα ο Γιώργος, κατεβάζοντας οριστικά ρολά στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του, θα ήταν μια πολύ μεγάλη θέση. Οσοι λοιπόν τον γνωρίζουν λένε ότι αυτό θα το έκανε μόνο στην περίπτωση που ο πρόεδρος Αλέξης, ως πρωθυπουργός φυσικά, τον πρότεινε για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Και εδώ μιλάμε για τριπλή, αν όχι τετραπλή, καραμπόλα, αφού προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι προηγουμένως να υπάρξει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, κάτι που σχεδόν αποκλείεται. Η δεύτερη θέση για την οποία θα έκανε deal ο ΓΑΠ είναι αυτή του επιτρόπου. Γενικώς ο Γιώργος δείχνει να βαριέται τα ίδια και τα ίδια. Ετσι, αυτό που τον εξιτάρει είναι καρέκλες όπου δεν έχει καθίσει, με πρώτη και καλύτερη εκείνη του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα

Αποχωρεί από τη Νέα Δημοκρατία ο Κύρτσος

Σχεδόν βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κύρτσου από το κομματικό μαντρί. Η αποστασιοποίησή του (κυρίως μέσω Twitter) από κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης του Κυριάκου έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο, αλλά και τον ίδιο τον δημοσιογράφο.

Ο Κύρτσος, αντιλαμβανόμενος ότι ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται σε καμία των περιπτώσεων να τον συμπεριλάβει εκ νέου στη λίστα των υποψήφιων ευρωβουλευτών, αποφάσισε προφανώς να ακολουθήσει δική του ρότα.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε μέσα από τα social media να αποτυπώνει σε μείζονος πολιτικής σημασίας θέματα τη διαφοροποίησή του από την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική.

Τα δύο προνομιακά επίπεδα όπου επικεντρώνει τη διαφοροποίησή του είναι αυτά της οικονομίας και του κοροναϊού. Ωστόσο, στο Μαξίμου δεν δείχνουν να ασχολούνται (πλέον) με τον Κύρτσο, αφού θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι έχει επιλέξει και τον επόμενο πολιτικό φορέα μετά τη Ν.Δ. και τον ΛΑΟΣ για να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα.

Όπως επισημαίνουν οι καλά ενημερωμένοι της πιάτσας, ήδη ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής έχει ντιλάρει με τον Κ. Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης, είτε για να είναι επικεφαλής στο Επικρατείας είτε για να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Ευρωβουλή. Ανεξάρτητα όμως από το τι θα κάνει μελλοντικά ο Κύρτσος, ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει διακόψει κάθε επικοινωνία και συνάμα σχέση μαζί του.