Η Κρήτη θα αποτελέσει, όπως φαίνεται, το μήλον της Έριδος για Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Λογικό, αφού μιλάμε για τεράστια εκλογική πελατεία, εντός και εκτός νησιού. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο βασικός λόγος που το ρεπορτάζ θέλει τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη να έχουν (ήδη) αποφασίσει ότι θα είναι υποψήφιοι σε μία από τις τέσσερις εκλογικές περιφέρειες του νησιού. Επ’ αυτού, η μόνη σίγουρη επιλογή είναι του Ανδρουλάκη, ο οποίος θα ηγείται του ψηφοδελτίου στη γενέτειρά του, το Ηράκλειο.

Ποιος εύχεται να πάει στο Επικράτειας ο Οικονόμου

Επειδή έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν διάφορες φήμες σχετικές με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και μία από αυτές σχετίζεται με το ενδεχόμενο μετακίνησης του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, από τη Φθιώτιδα στο Επικρατείας, από τα λίγα που σκαμπάζω επί των νεοδημοκρατικών αποκλείω ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο μόνος που θα το ευχόταν είναι ο φίλος μου ο Χρήστος ο Σταϊκούρας, που είναι αλήθεια ότι έπειτα από χρόνια απέκτησε κανονικό αντίπαλο, ικανό να αμφισβητήσει μέχρι και την πρωτιά του «τσάρου» στον νομό.

Το μεγάλο στοίχημα για τη Βούλα Πατουλίδου

Φαίνεται ότι, έπειτα από μια σχετικά μεγάλη πορεία στην Περιφέρεια, η Βούλα Πατουλίδου έχει αποφασίσει να κάνει το επόμενο μεγάλο άλμα. Συγκεκριμένα, σκέφτεται είτε να συμμετάσχει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης είτε να διεκδικήσει ως ανεξάρτητη τον δήμο. Μάλιστα, στην περίπτωση που θα αποφάσιζε το δεύτερο, μου λένε ότι ενδεχομένως να είχε τη σιωπηρή στήριξη του νέου ΠΑΣΟΚ, αφού ο Ανδρουλάκης δείχνει να την εκτιμά και με το παραπάνω.