Τρία πρόσωπα στα οποία επιφυλάσσει πρωταγωνιστικό ρόλο ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης φαίνεται ότι έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να στείλει πειστικό μήνυμα στο σύνολο της κοινωνίας.

Ο ένας είναι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, που, κατά κοινή παραδοχή, έχει καταφέρει μια μικρή επανάσταση στο θέμα της μετάβασης του κράτους στην ψηφιακή εποχή.

Ο δεύτερος είναι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, πρόσωπο χαμηλών (πολιτικών) τόνων, τον οποίο εμπιστεύεται στον απόλυτο βαθμό ο πρωθυπουργός, θεωρώντας ότι μπορεί να τρέξει με αποτελεσματικότητα όλα τα αναπτυξιακά projects.

Ο τελευταίος που συμπληρώνει την τριάδα των ανθρώπων που σκέφτεται να βγάλει μπροστά ο Μητσοτάκης είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, πρόσωπο που σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας, που περνά μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επί της ουσίας, μιλάμε για τρεις τεχνοκράτες της πολιτικής, που όμως έχουν να επιδείξουν και έργο και σχέδιο, αλλά και προσδοκία
.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Secret στις 26 Φεβρουαρίου 2022