-Οσοι είχαν το κουράγιο να παρακολουθήσουν τις τετραήμερες εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιο ότι κατέληξαν σε ένα (ίδιο) συμπέρασμα, που δεν είναι άλλο από τον ιδιότυπο εγκλωβισμό του Τσίπρα στη λογική Πολάκη. Αυτό λοιπόν που προέκυψε ως τελικό πολιτικό προϊόν από την κορυφαία κομματική εκδήλωση δεν ήταν ούτε οι «53+» ούτε οι διαφωνίες του Τσακαλώτου, του Σκουρλέτη και των άλλων παιδιών, όσο το γεγονός την απόλυτης ταύτισης που υπάρχει πλέον ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη.

Επί της ουσίας, το κόμμα άγεται και φέρεται από τα όσα λέει, πιστεύει και στο τέλος πράττει ο αψύς Σφακιανός. Οσοι πίστευαν ότι ο τέως πρωθυπουργός θα αποδοκίμαζε τον μουστακαλή βουλευτή του έπεσαν πανηγυρικά έξω στις προβλέψεις τους, αφού όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά, απεναντίας, και από το Συνέδριο προέκυψε η απόλυτη ταύτιση του Τσίπρα με τον Πολάκη. Μια ταύτιση που, κατά κοινή παραδοχή, αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει στον Μητσοτάκη ο πολιτικός του αντίπαλος. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι υπάρχουν στελέχη εντός ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αρχίσει να πιστεύουν μια θεωρία, σύμφωνα με την οποία τα όσα λέει και κάνει ο Πολάκης μόνο αθώα δεν θα πρέπει να θεωρούνται. Τέτοια αθλιότητα ούτε εγώ θα τη σκεφτόμουν.

- Σε κανονικό προεκλογικό πρόγραμμα έχει μπει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αφού σχεδόν καθημερινά, φεύγοντας από το γραφείο του, πηγαίνει στην Περιφέρεια Αττικής και συναντά κόσμο. Αυτή τη στιγμή, μαζί με τον Βορίδη ίσως και να είναι οι μόνοι που κινούνται τόσο έντονα, κάτι που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις.

- Μου λένε ότι προ ημερών υπήρξε συνάντηση της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, κατά τη διάρκεια της οποίας «κλείδωσε» η υποψηφιότητά της στην Α’ Αθήνας.

- Απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Υποδομών είναι ο πρόεδρος Μητσοτάκης. Οπως μαθαίνω, προσφάτως είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά από τον υπουργό Κώστα Καραμανλή για την πορεία όλων των έργων. Μάλιστα, επειδή μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός ζήτησε και χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης κάποιων έργων. Επί τη ευκαιρία, να σας πω ότι στο Μαξίμου υπάρχει έως και πανηγυρικό κλίμα για τη δουλειά που έχει κάνει σε όλα τα επίπεδα ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης.