Σε μία από τις πολλές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η οποία (όπως διαβάζω ) παραγγέλθηκε από τον πρώην υπουργό Χάρη Θεοχάρη, η εικόνα που αποτυπώνεται στα νότια της Αθήνας είναι σχεδόν η αναμενόμενη. Πρώτος ο Δένδιας, δεύτερος ο Θεοδωρικάκος, τρίτος ο Διονύσης Χατζηδάκης και τέταρτη η Βούλτεψη. Από εκεί και κάτω γίνεται ο μεγάλος των υποψηφίων χαμός, με τον Γαϊτάνη να φλερτάρει με την προτελευταία θέση.

Εμφάνιση στις κομματικές εκδηλώσεις

Κανονικά ξεκίνησε να εµφανίζεται στις κοµµατικές εκδηλώσεις της Α’ Αθήνας η δηµοτική σύµβουλος (και υποψήφια, όπως όλα δείχνουν, στη συγκεκριµένη εκλογική περιφέρεια) Άννα Ροκοφύλλου.

Στο κυνήγι του σταυρού

Ούτε να ακούει περί υποψηφιότητας (και δη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης. Στην περίπτωση που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί «επαγγελματικά» με την πολιτική, θα έπεφτε κανονικά στο κυνήγι του σταυρού. Δηλαδή, θα επέλεγε μια εκλογική περιφέρεια για να είναι υποψήφιος.

Εκ νέου στη Χίο

Εσχάτως, ο Κωστής Μουσουρούλης έχει αποφασίσει να πολιτευτεί εκ νέου στη Χίο. Αφού για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, τώρα θέλει να ξαναγίνει ο άρχοντας του νησιού. Αν κρίνω από τις αντιδράσεις των κομματικών, ο παλιός υπουργός όχι μόνο δεν «χτυπά» τον Μηταράκη, αλλά υπάρχει και σοβαρό ενδεχόμενο να ξεφτιλιστεί μετά… μαστίχας.

Ανεβαίνει η πίεση

Μου λένε ότι η υποψηφιότητα Χρυσοχοΐδη στα δυτικά, εκτός από τον Μίλτο τον Βαρβιτσιώτη, έχει ανεβάσει ολίγον την πίεση και στον παλιό µου φίλο Γιάννη Λοβέρδο. Κι αν θυµάµαι καλά, δεν χρειάζεται και πολύ... για να του ανέβει η πίεση.

Ισχυρή σηματοδότηση στη νεολαία

Μου λένε ότι... στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.∆. θα συµπεριληφθεί ένα πρόσωπο που θα έχει ισχυρή σηµατοδότηση στη νεολαία. Βλέπετε, ο Μητσοτάκης στις επόµενες εκλογές θέλει να κερδίσει (µεταξύ των άλλων) και το στοίχηµα των νέων.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 25 Ιουνίου 2022