Είναι γνωστό ότι η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη, εκτός από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, έδειχνε πάντα ενδιαφέρον και για τα κοινά. Ανήσυχο πνεύμα, κουβαλούσε φρέσκιες ιδέες για την Αθήνα, αλλά και για τον τόπο καταγωγής της, την Κρήτη. Η γνωστή ηθοποιός συμμετείχε και στη δημοτική παράταξη της Ντόρας Μπακογιάννη, όταν η τελευταία διεκδίκησε τον πρώτο δήμο της χώρας. Όσοι την έζησαν εκείνη την περίοδο παραδέχονται ότι πρόκειται περί ενός καλά δομημένου (και πολιτικά) μυαλού, που μπορεί να καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις, παράλληλα με τη δυνατότητα να μιλήσει άνετα και καθαρά. Θα μου πείτε τώρα γιατί τα λέω όλα αυτά. Πολύ απλά, γιατί προ ημερών είδα ένα όνειρο με την Τζομπανάκη να πολιτεύεται. Επειδή τα μπέρδεψα στο όνειρο, δεν θυμάμαι αν ήταν υποψήφια βουλευτής ή δήμαρχος. Εκείνο που μου έμεινε ήταν ότι... πολιτεύθηκε!

Δυναμικό μπάσιμο

∆υναµικό µπάσιµο στον Βόρειο Τοµέα της Αθήνας ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ο «δικός» µας Ανδρέας Παπαδόπουλος, γεγονός που προκύπτει και από τα ευρήµατα τουλάχιστον δύο δηµοσκοπήσεων.

Ο ρόλος της δημοσκόπησης για τον Καμπουράκη

Καθοριστικό ρόλο για να αλλάξει σχεδιασμούς ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης αναφορικά με τη φημολογούμενη υποψηφιότητά του με τη Ν.Δ. στα Χανιά φαίνεται ότι έπαιξε και η δημοσκόπηση της GPO στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Κερδίζει πόντους η Συρεγγέλα

Ολοένα και περισσότερους πόντους στα δυτικά της Αθήνας έχει αρχίσει και κερδίζει η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα, που είναι αλήθεια ότι έχει πάρει στα πολύ σοβαρά την υποψηφιότητά της. Γνωρίζοντας όσο λίγοι τον κομματικό μηχανισμό, αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, και με δεδομένο ότι είναι η πιο γνωστή γυναίκα του ψηφοδελτίου, έρχεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο (μετά τον Χρυσοχοΐδη) την προσπάθεια του Μίλτου του Βαρβιτσιώτη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 2 Ιουλίου 2022