Με δεδοµένο ότι καλώς ή κακώς έχουµε εισέλθει στην τελική ευθεία για τις εκλογές, είναι απολύτως λογικό ανάµεσα σε όλα τα άλλα (που δεν είναι και λίγα) να κυκλοφορούν και διάφορα σενάρια σε σχέση µε τη στελέχωση της δεύτερης κυβέρνησης Μητσοτάκη, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα επικρατήσει η Ν.Δ.

Ανάµεσα στα σενάρια που αναπτύσσονται συµπεριλαµβάνεται ο ρόλος που θα έχει στο Μέγαρο Μαξίµου ο επί χρόνια στενός φίλος του πρωθυπουργού, δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου.

Ανοικτός δίαυλος

Ως γνωστόν, ο τελευταίος έχει ήδη ξεκινήσει να συµµετέχει στις προεκλογικές συσκέψεις, ενώ είναι από τα πρόσωπα που διατηρούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας µε τον Κυριάκο. Με δεδοµένη τη µετεκλογική αξιοποίηση Παπασταύρου, µαθαίνω ότι η επικρατέστερη (σε αυτή τη φάση) εκδοχή είναι να κληθεί να αναλάβει το νευραλγικής σηµασίας χαρτοφυλάκιο που διατηρεί σήµερα ως υπουργός Επικρατείας ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Επί της ουσίας, δηλαδή, ο γνωστός δικηγόρος θα έχει την ευθύνη του νοµοθετικού έργου, µια δουλειά που έκανε και κατά την προηγούµενη θητεία του (επί κυβέρνησης Σαµαρά - Βενιζέλου) στο Μέγαρο Μαξίµου.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 18 Φεβρουαρίου 2023.