Πριν από δύο (περίπου) εβδοµάδες είχα αναφερθεί στις σκέψεις που έκανε η βουλευτίνα του Υπολοίπου Αττικής Γεωργία Μαρτίνου προς την κατεύθυνση να µην είναι εκ νέου υποψήφια. Νεότερες πληροφορίες από το συγκεκριµένο µέτωπο αναφέρουν ότι η απόφαση της συγκεκριµένης πολιτικού να µη διεκδικήσει εκ νέου την είσοδό της στην επόµενη Βουλή είναι οριστική και δεν πρόκειται να µεταβληθεί, παρά τις πιέσεις που της ασκούνται περί του αντιθέτου.

Αυτό σηµαίνει ότι η αποχώρηση Μαρτίνου έρχεται να αποσυµπιέσει ένα ιδιαιτέρως «φορτωµένο» ψηφοδέλτιο, αφού, εκτός από τους νυν βουλευτές, έχουν προστεθεί στη «γαλάζια» λίστα και δύο νέα πρόσωπα. Αυτά της Σοφίας Ζαχαράκη και του Στέλιου Πέτσα.

Με δεδοµένο ότι η Ν.∆. θα εκλέξει πέντε βουλευτές στο Υπόλοιπο, η απόφαση Μαρτίνου έρχεται να ηρεµήσει όλους όσοι διεκδικούν µε αξιώσεις την είσοδό τους στην επόµενη Βουλή. Πάντως, οι γνωρίζοντες τους συσχετισµούς δυνάµεων σε τοπικό επίπεδο εκτιµούν ότι οι µεγάλοι κερδισµένοι θα είναι πρωτίστως οι Βορίδης - Βλάχος και δευτερευόντως η Ζαχαράκη, που θα µονοπωλήσει τη γυναικεία ψήφο.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/3/23