Πριν από δύο εβδοµάδες, σας έγραφα ότι πίσω από την προσπάθεια αποδόµησης του Αρχιεπισκόπου Αµερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρου, βρίσκεται ο γνωστός και µη εξαιρετέος father Αλεξ. Μια αµφιλεγόµενη προσωπικότητα της Οµογένειας, που τα τελευταία χρόνια επιδιώκει να έχει ρόλο και λόγο σε ό,τι γίνεται στην Αµερική και σχετίζεται µε την Ελλάδα.

Ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλλει ο father Αλεξ είναι και το γεγονός της υπερκινητικότητας που αναπτύσσει στην εγχώρια επιχειρηµατική ελίτ ο γιος του. Μάλιστα, εξ όσων πληροφορούµαι, η κινητικότητα του Καρλούτσου junior έχει βρεθεί στο στόχαστρο τόσο των Αµερικανών όσο και κάποιων δικαστών.

Το σηµαντικότερο όλων σχετίζεται µε την πληροφορία σύµφωνα µε την οποία νέος και γέρος Καρλούτσος επιδιώκουν, κυρίως µε χτυπήµατα κάτω από τη µέση, να δηµιουργήσουν πρόβληµα στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη. Είναι όµως τόσο άτσαλες και γεµάτες εµπάθεια οι κινήσεις τους, που όπου πάνε µε στόχο να κάνουν ζηµιά αφήνουν ίχνη, τα οποία τους συνοδεύουν.

Με αυτά που µαθαίνω, τείνω να καταλήξω στο συµπέρασµα ότι δεν µιλάµε για έναν πολυµήχανο παπά, αλλά για έναν πρόχειρο παπατζή.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 9/12