Οι νέες καταλήψεις σχολείων από μαθητές, με αφορμή τον κορωνοίό, είναι ένας συνδυασμός μιας υποκίνησης και μίας ευκαιρίας.

Η υποκίνηση υποκρύπτει πολιτικά κίνητρα, καθώς η γνωστή παράταξη που έκανε πολιτική καρριέρα χρησιμοποιώντας το πεζοδρόμιο και τους «αγανακτισμένους» βρίσκει μία νέα αφορμή για να δημιουργήσει νέους «αγανακτισμένους», αρχίζοντας μάλιστα από την νεολαία.

Η ευκαιρία αφορά στους μαθητές. Όλοι στα μαθητικά μας χρόνια αναζητούσαμε ευκαιρίες για αποχή από τα μαθήματα. Τώρα την ευκαιρία οι καταληψίες μαθητές την βρίσκουν στον κορωνοίό και, μάλιστα, με μία αντιφατική αντίδραση. Ενώ απαιτούν –για να έχουν αφορμή για κατάληψη- την δημιουργία ακόμη περισσότερων τμημάτων, για μεγαλύτερη προστασία, από την άλλη στην πλειοψηφία τους δυστροπούν στην χρήση μάσκας που είναι και το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας από τον ιό!

Επειδή οι καιροί εξελίσσονται πολύ δύσκολοι η ευθύνη πέφτει και στα κόμματα που χρησιμοποιούν τα όχι και ευχάριστα μέτρα για να χειραγωγήσουν μερίδα της κοινωνίας και να την στρέψουν κατά της κυβέρνησης. Και στους γονείς –σε όποιους γονείς- υποδύονται τους ειδικούς, θέτοντας σε κίνδυνο τα ίδια τους τα παιδιά.