Ένας ιστορικός λόγος για τον οποίον αναπτυχθήκαμε ως κράτος - με τα καλά και στα στραβά μας- είναι επειδή τελικώς σε αυτή εδώ την χώρα οι σοβαροί είναι πλειοψηφικό ρεύμα έναντι των φαιδρών. Που συγχρόνως είναι και λαϊκιστές αφού αυτές οι δύο ιδιότητες φαίνεται ότι συμβαδίζουν.

Ως πλανήτης βιώνουμε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο μία πρωτοφανη πανδημία. Στην χώρα μας, που παρά το γεγονός ότι οι αρνητικές της επιδόσεις στο πλαίσιο της πανδημίας ήταν οι καλύτερες σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν, οπως και σε άλλες χώρες άλλωστε, συνωμοσιολογικές γελοιότητες και επιστημονικοφανείς θεωρίες από μη επιστήμονες, βεβαίως.

Ξεκίνησαν όλοι αυτοί- όσοι εν πάση περιπτώσει από αυτούς υπάρχουν- πρώτα με την άρνηση του ιού ή με την φύτευση του, τάχα, από εργαστήρια, προκειμένου να μας κάνουν υποχείρια κάποιοι, μετά με την άρνηση των αναγκαίων προληπτικών μέτρων όπως η μάσκα λ.χ.ή η αποφυγή συγκεντρώσεων. Και το ποτήρι της ανοησίας ξεχείλισε με την ανακάλυψη αρχικώς του εμβολίου -το οποίο υποτίθεται θα έχει τσιπάκι για να μας διαφοροποιεί το DNA- και στην συνέχεια με τον εμβολιασμό αυτόν καθ’ εαυτόν ο οποίος, εκτός από την διαφοροποίηση του γενετικού μας υλικού -ο Μπολσονάρο στη Βραζιλία είπε στους συμπατριώτες του ότι θα μετατραπούν σε αλιγάτορες!!- δεν είναι καν εμβολιασμός.

Στην πατρίδα μας ακούσαμε σχολιαστή που επηρεάζει τους αφελείς να λέει ότι το εμβόλιο είναι σκέτο νεράκι, ενώ μία πρώην βουλευτής διέκρινε εβραϊκή συνωμοσία, ερμηνέυοντας, προφανώς κατά τα αρχεία της ...Σιών, την σημειολογία μιας καρφίτσας που έφερε στο φόρεμά της μία εμβολιασθείσα!!

Οι άνθρωποι αυτοί και όσοι τους ακολουθούν θέλουν -και έχουν βεβαίως κάθε δικαίωμα- να θεωρούνται σοβαροί! Σημασία έχει, εμείς οι υπόλοιποι να διατηρήσουμε την δική μας σοβαρότητα και να μη γελοιοποιηθούμε.

Η Ισπανική κυβέρνηση -δηλαδή η κυβέρνηση ενός σοβαρότατου κράτους που ταλαιπωρήθηκε πολύ από την επιδημία- ανοίγει μητρώο των αρνητων του εμβολίου. Και καλά κάνει, διότι αυτοί που θα αρνηθούν την αποτελεσματικότητα του εμβολιου στην αντιμετώπιση της πανδημίας θα κρίνονται επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία.