Όσο και αν κακοφαίνεται στους αριστερούληδες, παλαιάς και νέας κοπής, τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για το Πολυτεχνείο και την επέτειό του έχουν μεγάλη δόση αλήθειας. Και κυρίως ότι πάνω στο Πολυτεχνείο και την τότε φοιτητική εξέγερση στηρίχθηκαν καρριέρες. Θα προσθέταμε εμείς και κάτι που προφανώς σκοπίμως απέφυγε να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Στηρίχθηκαν κυρίως πολιτικές καριέρες.

Καλώς ή κακώς, η αριστεροφροσύνη που κυριαρχούσε στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης εξ αιτίας και των συμπλεγμάτων της δεξιάς, επέτυχε να εορτάζεται περίπου ως εθνική επέτειος η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η πάροδος τόσων ετών ετήσιου εορτασμού καθώς και ο φόρος τιμής από το σύνολο του πολιτικού κόσμου καθιέρωσαν στη λαϊκή συνείδηση την επέτειο, ανεξαρτήτως των προβλεπτών εκτρόπων που κάθε φορά ελάμβαναν χώρα.

Για τις εκδηλώσεις αυτές κάθε 17η Νοέμβρη που θα έπρεπε να είχαν τα στοιχεία της εθνικής συλλογικότητας, τον ρόλο του «οικοδεσπότη» επεχείρησε να μονοπωλήσει η Αριστερά και το επέτυχε, διότι ήταν πρόσφορο το κλίμα, αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας και οι παράλογες ενοχές της λεγόμενης Δεξιάς συντέλεσαν –ίσως και αποφασιστικά- ώστε πολλοί να λησμονήσουν ότι δεν είχαν συλληφθεί από τους πραξικοπηματίες μόνο οι ηγέτες της αριστεράς και ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά και ο Κανελλόπουλος και ο Ράλλης κι πολλοί άλλοι προερχόμενοι από τον ...επάρατο αστικό χώρο. Έστω...

Το πως έχει εκφυλισθεί ο εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου –ημερομηνία που καπηλεύτηκαν και, άρα απαξίωσαν ακόμη και οι τρομοκράτες- όλοι το γνωρίζουμε.