Για πάνω από δύο χρόνια μάς βομβάρδισαν κυριολεκτικά με εκπομπές, «αποκαλύψεις», αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που επαναλάμβαναν το ίδιο τροπάρι για την υποτιθέμενη ανάμειξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση «Noor 1». Είχε φτάσει να θεωρείται... ενοχοποιητικό στοιχείο απλώς το να μην αναπαράγεις όλα αυτά.

Όταν αποκάλυψα τις συνομιλίες Γιαννουσάκη και Χριστοφορίδη, στις οποίες ο τελευταίος επίμονα υπαγόρευε τη «σωστή κατάθεση», δηλαδή αυτή που θα ενοχοποιούσε τον Μαρινάκη, και τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον Γιαννουσάκη και την προτροπή «δώσε τον Μαρινάκη», έπεσαν όλοι πάνω μου. Πρώτος και καλύτερος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος στην πραγματικότητα έπαιξε κρίσιμο συντονιστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια.

Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα εντάλματα σύλληψης για τους χρηματοδότες ανοίγουν τον δρόμο για να διερευνηθεί πραγματικά η υπόθεση, για να μάθουμε πώς στήθηκε η μεταφορά, αλλά και για να καταρρεύσει οριστικά η σκευωρία και το στημένο αφήγημα. Γιατί, ναι, είτε το θέλουν είτε όχι, η κίνηση των δικαστικών αρχών δείχνει ότι αλλού ήταν οι εγκέφαλοι της υπόθεσης και άλλοι οι χρηματοδότες. Ότι πολύ απλά η ιστορία περί «ναρκέμπορου» ήταν στημένη και εξυπηρετούσε άλλους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς.

Και ειλικρινά θέλω να δω αν τα διάφορα, κατά τα άλλα, λαλίστατα Μέσα, τα οποία το προηγούμενο διάστημα «σήκωσαν» το θέμα «Noor 1» αναπαράγοντας το κατασκευασμένο αφήγημα, θα προχωρήσουν σε μια στοιχειώδη αποκατάσταση της αλήθειας. Αναφέρομαι στο sdna.gr, ιδιοκτησίας -επί της ουσίας...- του Ιβάν Σαββίδη, στον Κ. Θωμαΐδη και τη διαβόητη «Δίκη» που κάποτε προανήγγειλε διώξεις, αλλά και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία μόλις χθες επιτέθηκε με πολυσέλιδο άρθρο στα «Παραπολιτικά και την Άντα Ψαρρά να τα κατηγορεί επειδή έκαναν το ατόπημα να μιλήσουν για σκευωρία στην όλη υπόθεση.

Άραγε, η σημερινή εξέλιξη θα βρει θέση στο αυριανό φύλλο του «αυτοδιαχειριζόμενου εντύπου», με κανονικό μεγάλο άρθρο ή θα πέσει στο επίπεδο του μονόστηλου, ή ακόμη χειρότερα της σιωπής; Και βέβαια με πολύ ενδιαφέρον αναμένω τη στάση που θα κρατήσει το olympia.gr, μια ιστοσελίδα που αυτοπροσδιορίζεται σχεδόν ως σελίδα που εκπροσωπεί τον Πάνο Καμμένο (άλλωστε ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος που τη διαχειρίζεται είναι διορισμένος από τον Πάνο Καμμένο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

Το ερώτημα, όμως, είναι αν και κατά πόσο μέσα στην όλη υπόθεση θα υπάρξει το φιλότιμο για μία έστω συγγνώμη. Για παράδειγμα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ζητήσει συγγνώμη από τους εργαζομένους στον Όμιλο των Παραπολιτικών τα οποία μέχρι προχθές στην κυριολεξία αποκαλούσε «Noor 1 press»; Ο Πάνος Καμμένος, που μιλούσε για τα «βαλτόνερα ηρωίνης της εγκληματικής οργάνωσης του Noor 1, με την οποία συστρατεύονται υπεράνω κάθε υποψίας εφοπλιστικά, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα», θα πάρει θέση τώρα που η Δικαιοσύνη σε εντελώς άλλη κατεύθυνση ψάχνει να βρει τους εγκεφάλους της υπόθεσης του «Noor 1»;

Μήπως ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να δει με άλλο πρίσμα τη δήλωσή του, ότι θα παταχθούν οι «παρακρατικές μέθοδοι των παράνομων υποκλοπών, των εκβιασμών, των απειλών, των δωροδοκιών και των πάσης φύσεως ποινικών αδικημάτων, που μετέρχεται η αντεθνική και άκρως επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση», μια που αποδεικνύεται περίτρανα ότι εάν πρόκειται να μιλήσουμε για εκβιασμούς και απειλές αυτό αφορά μάλλον την προσπάθεια να δώσει ο Γιαννουσάκης τη «σωστή» κατάθεση; Τότε που ο Πάνος Καμμένος συνομιλούσε και αντάλλασσε μηνύματα με τον ισοβίτη;... Τότε που, κατά τον Γιαννουσάκη, ο Πάνος Καμμένος είπε το «δώσε τον Μαρινάκη»;... Μήπως να μας εξηγούσε τι είπε και τι εννοούσε;

Και φυσικά, περιμένω την ώρα που θα ζητήσει μια συγγνώμη ή έστω θα πει κάτι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Που κατηγόρησε πριν από λίγες μέρες τους εργαζόμενους του Ομίλου των Παραπολιτικών ότι «χτυπάνε βάναυσα» τη «δημοσιογραφία» και τη «δημοκρατία», επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τις διαρκείς ύβρεις που εξαπολύει εναντίον τους ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Και κατηγόρησε εμάς ότι χτυπάμε τη δημοσιογραφία και δεν διατηρήσαμε την ακεραιότητά μας, αυτός που θεώρησε ότι δημοσιογραφία είναι το να λέει δημόσια ότι έχει βίντεο με ιδιωτικές ερωτικές στιγμές πολιτικού προσώπου, εκβιάζοντάς τον ότι θα το δημοσιοποιήσει αν δεν αποσυρθεί από την πολιτική ζωή, που έχει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές καταδικών για συκοφαντική δυσφήμηση και έναν εντυπωσιακό όγκο προστίμων του ΕΣΡ, αυτός που μεταβίβασε τα περιουσιακά του στοιχεία για να μην έχει να πληρώσει για τις αποζημιώσεις στις οποίες καταδικαζόταν, αυτός που συνεργάστηκε με τον φυγόδικο Πέτρο Κυριακίδη για την έκδοση της εφημερίδας «Veto», αυτός που έπαιξε ρόλο συντονιστή ανάμεσα στον υπουργό Πάνο Καμμένο, στον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη και στον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Για πολύ καιρό διάφοροι πίστεψαν ότι μπορούσαν να συνεχίσουν να πουλάνε μια κατασκευή της πραγματικότητας, ένα βολικό αφήγημα. Εξυπηρετώντας επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα και στοχοποιώντας δημοσιογράφους που απλώς επέλεξαν να κάνουν τη δουλειά τους. Σήμερα, όμως, τα ψέματα τέλειωσαν. Και όλοι αυτοί που μας συκοφαντούσαν καλά θα κάνουν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.