«Είμαστε σε πόλεμο» ξέσπασε σε δηλώσεις του το βράδυ της Τετάρτης από τη Ρώμη ο συγκυβερνήτης της Μελόνι, επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «αν οι αφίξεις συνεχισθούν, η χώρα μου θα καταρρεύσει».

Η ίδια η πρωθυπουργός κήρυσσε ταυτόχρονα απηνή σύγκρουση με το οργανωμένο έγκλημα που βρίσκεται πίσω από τις μαζικές μεταφορές μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη και ειδικά την Ιταλία. Τι συνέβη; Μέσα σε 48 ώρες δεκάδες πλοιάρια μετέφεραν από ακτές και λιμάνια της Τυνησίας επτά χιλιάδες παράτυπους μετανάστες μέσω της Μεσογείου, αποβιβάζοντάς τους στη νήσο Λαμπεντούζα. Οι κάτοικοι του ιταλικού νησιού είναι λιγότεροι σε αριθμό από τους μετανάστες που έφθασαν στο νησί σε μία ημέρα. Τα hot spots της γειτονικής μας χώρας έχουν «φρακάρει». Η ιταλική κυβέρνηση είναι σε απόγνωση και οι κεντρικές χώρες της Ευρώπης αρνούνται κάθε συνεργασία για την απορρόφηση μεταναστών. Αντίθετα, ζητούν να προχωρήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης όλων όσοι από τους μετανάστες αιτήθηκαν άσυλο σε άλλες χώρες, ενώ αρχικά είχαν εισέλθει στην Ένωση από τα ιταλικά εδάφη. Η πρωθυπουργός Μελόνι δηλώνει αδυναμία να δεχθεί αυτές τις μετεγκαταστάσεις.

Είναι εμφανές ότι η ευρωπαϊκή δομή, σε επίπεδο διευθυντηρίων, παραμένει σε στρατηγική αμηχανία, οι εθνικές κυβερνήσεις, χωρίς να εξαιρούνται η Γερμανία και η Γαλλία, επιχειρούν να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας, ενώ το Ευρωκοινοβούλιο και διάφοροι επίτροποι λειτουργούν ως «ιπποκόμοι» διαφόρων πολυδαίδαλων ΜΚΟ, που κινούνται αρμονικά με τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος και τις αποσταθεροποιητικές «γραμμές» παγκόσμιων ιδρυμάτων τύπου Σόρος. Η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη από την ελληνική κυβέρνηση και τις Αρχές και τις υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας μας.

Ό,τι συμβαίνει σήμερα στην Ιταλία και τη Δυτική Μεσόγειο είναι ζήτημα χρόνου και συγκυρίας να εξελιχθεί και στην Ανατολική Μεσόγειο και η Ελλάδα να βρεθεί στη δίνη ενός κυκλώνα ανάλογου με την περίοδο 2015-2018. Στην παρούσα φάση η ηγεσία της χώρας μας βρίσκεται σε νιρβάνα, με αρμόδιους κυβερνητικούς να δηλώνουν ότι είναι ζήτημα συμφωνιών και ευρωπαϊκής διπλωματίας να δημιουργήσουν «αναχώματα» στο Μεταναστευτικό. Η πραγματικότητα είναι ότι μετά τη «θολή» υπόθεση του πλεούμενου με τους μετανάστες ανοιχτά της Πύλου και τα όσα υποστηρίχθηκαν ψευδώς από στελέχη ΜΚΟ σε «ειδική αποστολή», αλλά και από κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι επιχειρήσεις ανάσχεσης έχουν ανασταλεί τόσο στη θάλασσα από το Λιμενικό, και ενίοτε το Πολεμικό Ναυτικό, όσο και στην ξηρά από την Αστυνομία, τους συνοριοφύλακες και της υπηρεσίες Ασφαλείας σε συνεργασία με τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι αριθμοί των αφίξεων μεταναστών έχουν αυξηθεί θεαματικά μέσα στο καλοκαίρι, φθάνοντας και το +65% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ κανείς δεν ξεχνά ή αγνοεί ένα παρασκήνιο κάποιων πολιτικών και επιτελικών κύκλων της κυβέρνησης που χαρακτήρισαν τις επιχειρήσεις ανάσχεσης των μεταναστών «ακροδεξιά πρακτική».

Θα μπορούσε να γίνει λόγος και για τη στάση της αντιπολίτευσης, αλλά οι «δικαιωματιστές» των κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι λειτουργούν σε κάθε ευκαιρία, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε ευρωπαϊκό περιβάλλον, διαβρωτικά, ευθυγραμμισμένοι με τις επιδιώξεις ΜΚΟ, ακόμη και όταν αυτές ελέγχονται για πράξεις και κινήσεις ενάντια στην εθνική ασφάλεια της χώρας, όσο και στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από τον Σόρος και άλλων αντίστοιχων. Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ εξαντλείται σε «υποκλίσεις» και «γονυκλισίες» στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, κατηγορώντας τις Αρχές και τις υπηρεσίες της χώρας. Πάντως, όπως έδειξε και η Λαμπεντούζα, οι δομές εύκολα πλημμυρίζουν από κόσμο και οι μετανάστες αρχίζουν και πάλι να «λιάζονται» στην πλατεία Ομονοίας, κατακλύζοντας τα νησιά του Αιγαίου.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 15/9