Αλλά το πολιτικοδημοσιογραφικό σύστημα που το υπέθαλψε, μούγκα στη στρούγκα. Τα ΜΜΕ των πρακτόρων και των πρακτορίσκων αγνόησαν το βιβλίο, ίσως επειδή ντρέπονται γιατί υπερασπίστηκαν μέχρι ξεπεσμού το έγκλημα αυτό. Οσον αφορά στη δική μου οικονομική αρθρογραφία, που επιβεβαιώνεται πλήρως από τις αποκαλύψεις Ομπάμα, οφείλεται αποκλειστικώς και μόνο στον αείμνηστο εκδότη της «Καθημερινής» Αριστείδη Αλαφούζο, που, παρά τον πόλεμο εκ μέρους της διεύθυνσης, πίστεψε στη δική μου επαγγελματική αλήθεια και στις γνώσεις μου. Ωστόσο, έζησα στο πετσί μου αυτό που είπε ο Βολταίρος, αυτός ο τεράστιος Γάλλος φιλόσοφος, ότι «είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο... όταν η κυβέρνηση και το σύστημα έχουν άδικο».

Το γεγονός ότι στα απομνημονεύματα του πρώην Αμερικανού προέδρου γίνεται σημαντική αναφορά στην κρίσιμη περίοδο της ελληνικής χρεοκοπίας και στο πρώτο Μνημόνιο είναι από μόνο του βαρύνουσας σημασίας. «Δυστυχώς όλοι γνώριζαν, αλλά κανείς δεν είπε την αλήθεια, αφήνοντας την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», επισημαίνει ο Μπαράκ Ομπάμα. Η έντονη κριτική εις βάρος της Μέρκελ και του Σαρκοζί, που δεν διέσωσαν έγκαιρα την Ελλάδα, αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο της ζώσας πραγματικότητας του πρώην πλανητάρχη.

Ο Ομπάμα αποκαλύπτει πως η Μέρκελ απέρριπτε τις «κεϊνσιανές» προτάσεις του «με μια μικρή γκριμάτσα», ενώ ο φαφλατάς Σαρκοζί «δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως αντίβαρο». Παρά το γεγονός ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας είναι περίπου όσο του Μέριλαντ, λόγω της τραπεζικής κατάρρευσης και της σύνδεσης με το ευρώ η ελληνική κρίση χρέους μεταλλάχτηκε σε «δεσμίδα δυναμίτη με αναμμένο φιτίλι μέσα σε μια αποθήκη πυρομαχικών», που έπρεπε αμέσως και με γενναίο τρόπο να αντιμετωπιστεί. Αλλά, όταν τελικά συμφωνήθηκαν τα μέτρα λιτότητας στο πρώτο Μνημόνιο, όλοι ήξεραν ότι ήταν πολύ σκληρά για να εφαρμοστούν! Οπως γράφει ο Ομπάμα, οι Ευρωπαίοι ήθελαν αίμα: «Για τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς και άλλα μέλη της ευρωζώνης οι Ελληνες ήταν οι ίδιοι υπαίτιοι των προβλημάτων τους, με την ανικανότητα των κυβερνήσεων και τις σπάταλες συνήθειές τους»... Ομως, αποσιωπούσαν ότι «οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας».

«Η Γη της Επαγγελίας», όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου και ο πρώτος τόμος των απομνημονευμάτων, πραγματεύεται ουσιαστικά την πρώτη θητεία της προεδρίας του -η αφήγηση λήγει με την εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν, τον Μάη του 2011- και σπάει ήδη όλα τα ρεκόρ στις λίστες των ευπώλητων, καθώς την πρώτη ημέρα πούλησε σχεδόν 900.000 αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ! Κυκλοφορεί ήδη και στα ελληνικά (Εκδόσεις Athens Bookstore Publications). Αξίζει, ναι... διαβάστε το..

Συγκλονιστικές είναι και οι αποκαλύψεις, που ήδη γνωρίζουμε, στο βιβλίο του Τίμοθι Γκάιτνερ «Stress test» για το σχέδιο Grexit, το οποίο «ο Σόιμπλε είχε παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2012 για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη». Αυτά. Στις 6 Μαΐου του 2010 η Βουλή ψήφισε τον νόμο που μετέφερε το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη. Υστερα από το έγκλημα της υπογραφής του πρώτου Μνημονίου, ύστερα από όλες τις προσπάθειές τους να κρύψουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία και την απερίγραπτη ανικανότητά τους, ο τροχός της Ιστορίας, όπως συμβαίνει πάντα, γυρίζει και φέρνει στο φως τους υπαιτίους και το πώς ακριβώς εκτελέστηκε αυτή η αποτρόπαια πράξη της υπογραφής του Μνημονίου. Δηλαδή, το μέγα Εγκλημα!

Το πιο οδυνηρό δεν είναι ο χαμένος πλούτος της χώρας. Η χρεοκοπία δεν μετριέται μόνο σε χαμένο χρήμα, μετριέται σε χαμένες γενιές και σε οδυνηρή «πολιτική αιμομιξία» της Δεξιάς με το ΠΑΣΟΚ, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στην παρουσία της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Η γερμανική οικονομική Γκερνίκα που έζησε η χώρα μας δεν ήρθε με σφαγές από μελανοχίτωνες, γερμανικά αεροπλάνα και βόμβες, όπως στην Ισπανία, αλλά εκπορεύτηκε από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε με όχημα το ΔΝΤ, όπως κατήγγειλε ο ξεπεσμένος πολιτικά Γιώργος Παπανδρέου. Ελπίζω να μη ζήσει η χώρα μια γερμανική Γκερνίκα στα Ελληνοτουρκικά...