Σε νέες θάλασσες ετοιμάζεται να πλεύσει ο παραιτηθείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την απόφασή του να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική, έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στα κοινοβουλευτικά και τα υπουργικά έδρανα. Την έδρα του θα αναλάβει ο βουλευτής του Τομέα Β2 Δυτικής Αττικής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος.

«Στη ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει», αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα γνωστοποιώντας ότι παραδίδει τη βουλευτική του έδρα, προαναγγέλλοντας ότι ετοιμάζεται να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην επαγγελματική του ζωή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Διαβάστε ακόμα: Κλείνει ο πολιτικός κύκλος της οικογένειας Βαρβιτσιώτη – Για πρώτη φορά από το 1961 δεν θα μετέχει εκπρόσωπός της στη Βουλή


Παραίτηση Βαρβιτσιώτη: Αποκάλυψη του «Πολιτικού Καφέ»

Για την αποχώρηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τον πολιτικό στίβο είχε γράψει πριν από σχεδόν έναν μήνα η παραπολιτική στήλη «Πολιτικός καφές» του Γιάννη Κουρτάκη, στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αποκαλύπτοντας την πρόταση συνεργασίας που είχε δεχθεί ο τότε βουλευτής Δυτικού Τομέα της ΝΔ από τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου.

«Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου, κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βαρβιτσιώτης, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής πορείας του.

Έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης του κ. Βαρβιτσιώτη να αποχωρήσει από τον πολιτικό στίβο, ούτως ώστε να προετοιμάσει τα επόμενα βήματά του, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα βουλευτή για τη συνεργασία τους και το έργο του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη φιλία που συνδέει τους δύο άνδρες, ενώ -όπως τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης- άκουσε την απόφαση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με λύπη.

«Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του. Με τη σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός.


Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Η πορεία του στην πολιτική

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, γιος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, δικηγόρος στο επάγγελμα, ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή από τη μαθητική παράταξη της ΝΔ (ΜΑΚΙ) και στην πορεία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην ΟΝΝΕΔ.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής με την κεντροδεξιά παράταξη το 2000 στη Β΄ Αθηνών, διατηρώντας την έδρα του έως και τις εθνικές εκλογές του 2023.

Το 2009 τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2015.

Κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ενώ στις 27 Ιουνίου 2023 ορίστηκε από τον πρωθυπουργό υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος σπρώχτηκε από μέλη του πληρώματος κατά τον απόπλου του «Blue Horizon» από το λιμάνι του Πειραιά.

Το 2022 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παντρεύτηκε στη Ρώμη την εκλεκτή της καρδιάς του, Κέλλυ Δρίτσα, σε μια γαμήλια τελετή στην ιταλική πρωτεύουσα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.