00:06 Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας (Βίντεο) 

Μετά τη δεύτερη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προκηρυχθούν και επίσημα οι εθνικές εκλογές μετά την πανωλεθρία των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Την προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ταπεινωτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στις Ευρωεκλογές με σχεδόν 9 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ, όσο και μετά τις πολύ κακές επιδόσεις των υποψηφίων του σε περιφέρειες και δήμους. Μάλιστα ο πρωθυπουργός λίγα λεπτά μετά τις 12 τα ξημερώματα της Δευτέρας βρέθηκε μπροστά στους πολιτικούς συντάκτες ππαραδεχόμενος τη συντριπτική ήττα του κόμματός τους λέγοντας πως μετά τη δεύτερη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών εκλογών (την επόμενη Κυριακή) θα βρεθεί στον Πρόεδρο της Δημορκατίας και θα ζητήσει την πρόωρη προσφγή στις κάλπες.

00:05
Ο πολιτικός πολιτισμός του Κώστα Μπακογιάννη 

Σε μια κίνηση που αποδεικνύει τον πολιτικό πολιτισμό του αλλά και την έμφαση που δίνει στον πολιτικό διάλογο και τη συνεννόηση μεταξύ αντιπάλων προχώρησε ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μετά την ευρεία νίκη του στον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ευχαρίστησε οικογένεια, φίλους και συνεργάτες, και φυσικά τους πολίτες της Αθήνας, για τη συνεισφορά τους στη μεγάλη νίκη.

Αυτό, όμως, που κέρδισε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων είναι ότι ο κ. Μπακογιαννης ευχαρίστησε και όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγης, για την έντιμη πολιτική διαμάχη τους. Είναι σαφές ότι ο κ. Μπακογιαννης αντιλαμβάνεται πως η διοίκηση του δήμου απαιτεί συνεννόηση και συνεναιση μεταξύ αντιπάλων πολιτικών δυνάμεων.

23:59
Παράλογο: Ζητωκραύγαζαν στο περίπτερο του Γερουλάνου και βγήκαν τρίτοι 

Το είδαμε κι αυτό στις σημερινές αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο συνδυασμός του Παύλου Γερουλάνου παρόλο που σε μερίδα δημοσκοπήσεων εμφανιζόταν να έρχεται δεύτερος, το τελικό αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Ο Νάσος Ηλιόπουλος περνάει στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.

Η τρίτη θέση μάλλον θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία καθώς στο προεκλογικό του περίπτερο πανηγύριζαν, ζητωκραύγαζαν και χειροκροτούσαν.

23:55
Το τραγούδι που αφιέρωσε ο Μαρινάκης στους «συκοφάντες» Τσίπρα- Καμμένο- Μπελαβίλα 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στο τέλος της ομιλίας του αφιέρωσε το τραγούδι «Χαραμοφάη» στους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και στον Νίκο Μπελαβίλα.
Συγκεκριμένα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτηρίζοντας συκοφάντες τον Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Νίκο Μπελαβίλα. Συγκεκριμένα δήλωσε : «Ο ελληνικός λαός μίλησε. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε έτσι για να το διασκεδάσουμε απόψε εδώ φίλοι μου, είναι να αφιερώσουμε στους τρεις συκοφάντες οι οποίοι είναι ο κ. Μπελαβίλας, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, ένα ωραίο τραγούδι. Και θα το ακούσουμε τώρα όλοι μαζί. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ!»

23:45
Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται από ΝΔ 

23:30 Αινιγματική ανάρτηση Τσακαλώτου στο Facebook 

Με μια αινιγματική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τη διαφαινόμενη συντριπτική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά

«Η Αριστερά ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει. Το ζήτημα τώρα είναι πως θα αντιδράσει ο κόσμος μας, ο κόσμος της εργασίας και των μεσαίων τάξεων στην πιθανότητα επιστροφής στις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος. Στα λόγια του Πάμπλο Γκαρσία: Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!»

23:20
Ποιοι πέντε περιφερειάρχες επανεκλέγονται από την πρώτη Κυριακή 

Την επανεκλογή τους από την πρώτη Κυριακή φέρεται να εξασφαλίζουν πέντε περιφερειάρχες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Πρόκειται για τους Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία με περίπου 62%, τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη με 60,84%, τον Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο με 56,81%, τον Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο με σχεδόν 55% και τον Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία με 54,45%. Πάνω από το όριο του 50% (για την ακρίβεια 51,10%) βρίσκεται στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Κασαπίδης με τον νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη να ακολουθεί με 24,92%, αλλά λόγω της χαμηλής ενσωμάτωσης (7%) δεν μπορεί να εξαχθεί ακόμη ασφαλές συμπέρασμα.

23:15
Στο 82% έφτασε η συμμετοχή στα Ανώγεια

23:08
Μαρινάκης: Ο λαός του Πειραιά γύρισε την πλάτη στους συκοφάντες 

«Ο λαός του Πειραιά γύρισε την πλάτη στους συκοφάντες» τόνισε ηγέτης του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμό Πειραιάς – Νικητής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε: «Την Παρασκευή το βράδυ σας είπα ότι ο Πειραιάς ψήφισε . Σήμερα ο πειραϊκός λαός έδωσε απαντήσεις, έδωσε απαντήσεις στους συκοφάντες και τους έστειλε στο σπίτι τους. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, έχουμε άλλη μία εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε τον ωραίο αυτό αγώνα για την τελική νίκη».

Δεν απάντησα σε πολλούς, είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε. «Παρόλα αυτά ο πειραϊκός λαός έδειξε ότι όλους αυτούς τους συκοφάντες τους έχει γυρίσει την πλάτη. Δεν χρειάζεται να τους απαντήσω εγώ. Τους απαντήσατε εσείς. Και παρόλο που πέσανε στη λάσπη και στον βούρκο που οι ίδιοι έχτισαν αυτόν τον καιρό, εμείς θα τους δώσουμε το χέρι και τους λέμε ελάτε μαζί μας.

Από τα βάθη της καρδιάς μου, συνέχισε ο ηγέτης του Ολυμπιακού, «θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που μου δώσατε δύναμη. Σας περιμένουμε όλους την ερχόμενη Κυριακή για τη μεγάλη τελική νίκη».

23:07
Γιάνης Βαρουφάκης: Το τέλος μιας αρχής για το ΜέΡΑ25 

23:06
Μώραλης: Είναι πολύ σημαντικό ο λαός να αναγνωρίζει την προσπάθειά μας 

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του και την ευγνωμοσύνη του για την σημερινή νίκη του στον Περιαιά, με ποσοστό που ανέρχεται στο 45%.

Επίσης, ο Γιάννης Μώραλης, πρόσθεσε, πως είναι πολύ σημαντικό ο λαός να αναγνωρίζει την προσπάθειά μας από κόμματα και περιχαρακώσεις, να αναγνωρίσει το έργο και την προσφορά μας στην κοινωνία του Πειραιά. Τους καλώ όλους την επόμενη Κυριακή να έχουμε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.

Τέλος ο δήμαρχος Πειραιά είπε: «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον Πειραιά, ζητάμε την στήριξη της κοινωνίας,θα απευθυνθούμε σε όλους τους κατοίκους του Πειραιά και όχι σε παρατάξεις.»

23:00
Μπακογιάννης: Σοκ και δέος για το μεγάλο ποσοστό

Σε πανηγυρικό κλίμα υποδέχτηκαν οι ψηφοφόροι, αλλά και οι συνεργάτες του τον Κώστα Μπακογιάνη στο εκλογικό του περίπτερο στην «καρδιά» της Αθήνας, μπροστά από την Παλιά Βουλή. Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς, ενώ η αδελφή του Αλεξία Μπακογιάννη έφτασε στο εκλογικό περίπτερο λίγη ώρα πριν από τον Κώστα Μπακογιάννη και φανερά συγκινημένη τον συνεχάρη.

«Αισθάνομαι πραγματικά σοκ και δέος μπροστά σε αυτό το απίθανο ποσοστό που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Επειδή έχω μια συγκίνηση θέλω να μου επιτρέψετε να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη αυτή την καταπληκτική μας ομάδα, σε όλους τους υποψηφίους, αλλά και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γερουλάνο, στον κ. Ηλιόπουλο και στον κ. Σοφιανό. Ναι, αξίζουν το χειροκρότημά μας γιατί επέδειξαν έμπρακτα πολιτικό πολιτισμό» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και τόνισε: «Από εκεί και πέρα κάθε ψήφος είναι ευθύνη, κάθε ψήφος είναι εμπιστοσύνη, κάθε ψήφος είναι εντολή. Κι εμείς συνεχίζουμε γιατί αυτό ήταν μόλις το α' ημίχρονο. Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε γιατί θέλουμε όλοι οι Αθηναίοι και όλες οι Αθηναίες να αισθανθούν κομμάτι της αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην πόλη. Και θέλουμε να το κάνουμε αυτό όλοι μαζί για μία πόλη η οποία μας ενώνει όλους. Να είστε καλά, πάμε δυνατά για την ερχόμενη Κυριακή».

22:53
Πατούλης: Κάναμε σημαντικό βήμα - Δεν εφησυχάζουμε 

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ σχετικά με το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 22,3% και να προηγείται της Ρένας Δούρου αφού ποσοστό 37,1% έναντι 20%. Παρόλο που ο νέος περιφερειάρχης Αττικής θα εκλεχθεί την επόμενη Κυριακή, ωστόσο ο Γιώργος Πατούλης, που έχει σαφές προβάδισμα είπε μεταξύ άλλων πως « ''Η νέα αρχή'' συγκεντρώνει ποσοστό σημαντικό και αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για μια νέα αρχή για την Περιφέρεια Αττικής αλλά παρόλα αυτά δεν εφησυχάζουμε. Πρέπει να βρούμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα και να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά με μια έντιμη συνεργασία στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο».

22:43
Αυτοί είναι οι νυν δήμαρχοι της Αττικής που επανεκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

22:36
Σαμαράς: Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα - Μονόδρομος οι εκλογές 

22:22 
Γεννηματά: Καθαρή λύση για τη χώρα η άμεση προσφυγή στις κάλπες

22:20 ALERT Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές

Η πολιτική αλλαγή ήδη ξεκίνησε, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος που θέλει τη ΝΔ να κερδίzει τις Ευρωεκλογές με σχεδόν 9 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί μια ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης, ο χρόνος μέχρι την τυπική λήξη της θητείας είναι μικρός, αλλά αρκετός για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του λαού. Ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές» τόνισε.

Όλη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ: «Σήμερα, με τη μεγάλη σας συμμετοχή στις εκλογές, επιβεβαιώσατε την αξία και τη δύναμη της Δημοκρατίας μας. Μετά από 4 χρόνια η Ελλάδα πήγε ξανά στις κάλπες και έστειλε καθαρό μήνυμα. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί, πλέον, την πρώτη κι ενισχυμένη πολιτική δύναμη της χώρας.

Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή. Και αυτή η αλλαγή, για την οποία μίλησα σε όλη την προεκλογική περίοδο, ήδη ξεκίνησε. Στέκομαι μπροστά σας, με απόλυτη επίγνωση της πατριωτικής μου ευθύνης. Σας παρουσίασα το πρόγραμμά μας και σας υποσχέθηκα ότι θα εργαστώ σκληρά για να αλλάξω την πορεία της πατρίδας μας. Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη που αλλάζει. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Αντλώ δύναμη από όσους μας τίμησαν, αλλά σέβομαι απόλυτα τους συμπολίτες μας που έκαναν άλλες επιλογές. Θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Γιατί είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες και να βάλουμε μαζί την πατρίδα μας σε μια νέα, πιο αισιόδοξη εποχή.

Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα, τόσο των Ευρωεκλογών, όσο και των εκλογών στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, σηματοδοτεί μία ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι ο ελληνικός λαός έχει αποσύρει τη στήριξή του από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο χρόνος μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της κυβέρνησης φαίνεται μικρός, αλλά είναι αρκετός για να γίνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα. Ιδίως όταν διαγράφονται εθνικοί κίνδυνοι, αλλά και νέες απειλές για την οικονομία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Που να διασφαλίζει τη σταθερότητα και την προοπτική της χώρας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, δεν μπορεί να υποχωρεί συνεχώς. Αγαπητοί μου συμπολίτες, Το αποτέλεσμα ασφαλώς γεννά αισθήματα χαράς σε όλους τους φίλους της παράταξής μας. Ζητώ από όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να το αντιμετωπίσουν με αίσθημα ευθύνης αλλά, πάνω απ’ όλα, με σεμνότητα. Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Δεν περιμένει πανηγύρια αλλά σκληρή δουλειά. Και κυρίως αποτελέσματα που θα κάνουν τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη. Στην καρδιά μου και στο μυαλό μου, δεν υπάρχουν κάποιοι που θα τελειώσουν κάποιους άλλους, δεν υπάρχουν πολλοί και λίγοι. Υπάρχει μόνο η Ελλάδα, υπάρχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Πάνω απ’ όλα δεν ξεχνούμε ότι πολλοί συμπολίτες μας έκαναν διαφορετικές επιλογές. Από αύριο, λοιπόν, ξεκινώ έναν καινούριο αγώνα. Θα γυρίσω και πάλι ολόκληρη την Ελλάδα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον.

» Συνεχίζουμε τον αγώνα να σταθούμε κοντά σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Γιατί η αλληλεγγύη είναι το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής. Και θα το πράξουμε με τη δύναμη των επιχειρημάτων μας. Με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια. Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Δίνοντας έμφαση στα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων. Παρουσιάζοντάς και εξηγώντας το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα, για το οποίο θα ζητήσουμε την έγκριση του ελληνικού λαού.

Για να κάνουμε μαζί πραγματικότητα την ελπίδα που γεννιέται σήμερα. Σε μια πορεία αναγέννησης της χώρας μας, από την οποία κανείς δεν περισσεύει. Τώρα ανατέλλει ο ήλιος μιας Ελλάδας πιο φωτεινής. Μιας Ελλάδας, που υπέφερε πολύ, υπέμεινε πολλά και βρήκε τη δύναμη να ανοίξει ο ίδιος το δρόμο για μια καλύτερη ζωή. Ας τον υψώσουμε μαζί, στην μέση του γαλανού ουρανού μιας περήφανης πατρίδας. Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας και την στήριξη σας. Σας υπόσχομαι ότι θα εργαστώ σκληρά για να την ανταποδώσω.»

22:06
Σκυθρωποί Κουβέλης - Καρτερός περίμεναν τον Τσίπρα μετά τη συντριβή (Εικόνες)

21:58 ALERT
Επίσημη εκτίμηση της Singular Logic για το ΥΠΕΣ: Μεγάλη νίκη της ΝΔ με 9 μονάδες 

21:58
Συντριβή ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές: Κέρδισε μόνο 7 εκλογικές περιφέρειες - 50 η ΝΔ

21:48
Κατήφεια στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα (Φωτορεπορτάζ) 

21:47
Πρωτιά του Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων

21:45 ΑΡΘΡΟ
Σε κατάσταση «νοκ ντάουν» ο ΣΥΡΙΖΑ 

21:44
Ρεσιτάλ προπαγάνδας από την ΕΡΤ για την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ 

21:33
Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλο προβάδισμα Πατούλη έναντι της Δούρου 

21:28
Σενάρια εκλογών στο τραπέζι - Έκτακτη σύσκεψη στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα

21:27
Μπροστά η ΝΔ σε 11 από 13 Περιφέρειες 

21:13
ΑΡΘΡΟ: Καληνύχτα και καλή τύχη 

21:06
ΑΡΘΡΟ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα Αλέξη…

20:59
Exit poll: Πώς ψήφισαν οι αναποφάσιστοι

20:47
Χαστούκι στον ΣΥΡΙΖΑ και από τους συνταξιούχους: Σαρωτικά υπέρ ΝΔ 

20:46
Σαρωτική νίκη Μώραλη στον Πειραιά σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα 

20:44
Το τέλος του πολιτικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα 

20:42
Αισιοδοξία για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα από το ΚΚΕ 

20:38
ΑΡΘΡΟ: Η ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας και η επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ

20:35 ALERT: ΝΕΟ EXIT POLL ΔΙΝΕΙ 8,5 ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗ ΝΔ

20:35
Η ΝΔ είναι ο μεγάλος νικητής, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης

20:31
Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα για τον Δήμο Αθηναίων: Στο 42,8% ο Κώστας Μπακογιάννης 

20:24 ΑΡΘΡΟ:
Αλέξης Τσίπρας για Ευρωεκλογές: Συντεταγμένα και με ομαλό τρόπο προσφυγή σε εθνικές εκλογές

20:23
Ο Καμμένος του 1% τώρα ειρωνεύεται τον πρώην συγκυβερνήτη του: Αυτοκτόνησε στις Πρέσπες 

20:20
Ποτάμι: Φούσκωσε στις ευρωεκλογές του 2014, στέρεψε στην ευρωκάλπη του 2019 

20:14
Άδωνις: Ένας νουνεχής πρωθυπουργός θα πήγαινε σε εκλογές 

20:10
«Καθίζηση» για τα κόμματα του αντιμνημονιακού μπλοκ

20:09
Οι νέοι γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ: Το 30,5% ψήφισε ΝΔ 

20:06
Αρνείται να αποδεχθεί την κατάσταση η κυβέρνηση: «Δεν υπάρχει στρατηγική ήττα» λέει ο Τζανακόπουλος 

19:56
Με καθυστέρηση έκλεισαν οι κάλπες στο Ρέθυμνο - Σε 4 εκλογικά τμήματα δόθηκε παράταση 15 λεπτών 

19:42
Ανατροπή στον δήμο Θεσσαλονίκης: Τι δείχνει τo exit poll;

19:39
Απίστευτη αντίδραση Τσακαλώτου μπροστά στην ήττα: Το exit poll είναι σαν τα… λουκάνικα

19:32
Η πρώτη εκτίμηση για τις έδρες των κομμάτων στις Ευρωεκλογές

19:31
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Φαίνεται πως θα διαψευσθούν όσοι περίμεναν ότι θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 

19:30
Ικανοποίηση στο Κίνημα Αλλαγής μετά τα exit - polls

19:24 
Exit poll «σκάνδαλο» από την ΕΡΤ για να «χαϊδέψει» τον ΣΥΡΙΖΑ

19:10
Οι πρώτες εκπλήξεις των ευρωεκλογών: Βαρουφάκης - Βελόπουλος «εγκλωβίζουν» τον Τσίπρα

19:07
Το πρώτο σχόλιο της ΝΔ μετά τo exit poll - Σαφή καταδίκη του Τσίπρα

19:01
Ξεκάθαρο προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει το κοινό exit poll όλων των τηλεοπτικών σταθμών για τις Ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα:
  • ΝΔ: 32%-36%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 25%-29%
  • ΚΙΝΑΛ: 7%-9%
  • ΧΑ: 5%-7%
  • ΚΚΕ: 5%-7%
  • Ελληνική Λύση: 2,5%-4,5%
  • ΜέΡΑ25: 2,5%-4,5%
  • Ποτάμι: 1%-2%
  • ΑΝΕΛ: 1%-2%
  • Ένωση Κεντρώων: 1%-2%

19:00 Έκλεισαν οι κάλπες


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Συσκέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Την Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συγκάλεσε στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας ώρες πριν η εκλογική διαδικασία για τις Ευρωεκλογές και τις περιφερειακές-δημοτικές εκλογές. Πυρετώδεις ήταν οι συσκέψεις στο κυβερνών κόμμα, όπου αποτιμώνται οι εξελίξεις και γίνονται εκτιμήσεις για τις επόμενες κινήσεις, εν αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος.

Στις συσκέψεις δόθηκε ουσιαστικά γραμμή για το τι θα λένε τα στελέχη του κόμματος στα τηλεοπτικά κανάλιακατά την ανακοίνωση των exit polls. Στη συνέχεα ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε επιστρέψει σπίτι του για θα βρεθεί και πάλι – λίγες ώρες μετά - στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για την μετάδοση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις στο επιτελείο της οδού Πειραιώς

Στη ΝΔ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Τα στελέχη της Πειραιώς αρνούνται τις τελευταίες ώρες να σχολιάσουν σενάρια και φημολογίες που κυκλοφορούν για την εξέλιξη της ψηφοφορίας. Όπως έλεγαν, όμως, όλες αυτές τις μέρες, εκτιμούν ότι στο τέλος της βραδιάς δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο χαμένος των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει σε λίγο στα γραφεία της ΝΔ και θα παρακολουθήσει από το γραφείο του στον 3ο όροφο τα exit poll μαζί με τους στενούς τους συνεργάτες.

Όταν το αποτέλεσμα οριστικοποιηθεί θα κάνει δηλώσεις από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.