Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Πέμπτη, προχώρησε σε μια ανακοίνωση-έκπληξη στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, αφού, όπως είπε, καθιερώνεται η επιστολική ψήφος για τους ψηφοφόρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως για την ανάδειξη των 21 ευρωβουλευτών θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης, κάτι το οποίο ο ίδιος είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση των «Παραπολιτικών».

Διαβάστε ακόμα: ΔΕΘ - Μητσοτάκης στα Παραπολιτικά: «Για τις ευρωεκλογές αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν με σταυρό»

«Πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο στην εκλογή κάθε εθνικού αντιπροσώπου πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστας προσδιορισμένων βουλευτών», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Επιστολική ψήφος για όποιον επιθυμεί"

«Όλη η χώρα μια ενιαία περιφέρεια με σταυρό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές το μέτρο της επιστολικής ψήφου θα ισχύσει για τους απόδημους, αλλά και εντός της επικράτειας, όπως για παράδειγμα για τις περιπτώσεις ασθενών, εργαζόμενων, φοιτητών, αλλά και γενικότερα για όποιον επιθυμεί να ασκήσει έτσι το εκλογικό του δικαίωμα.

Διαβάστε ακόμα: Επιστολική ψήφος: Διευκρινίσεις από την Κεραμέως και τον Λιβάνιο σε συνέντευξη Τύπου, στις 15:00

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «σημαντική τομή» και «ιστορική μέρα».

«Μετά την περαιτέρω διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων το 2019 κι ύστερα πρακτικά από την άρση κάθε εμποδίου γι' αυτήν τον περασμένο Ιούνιο, σήμερα θα κάνουμε ακόμα ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά. Καθιερώνουμε για όποιον το επιθυμεί εντός και εκτός Ελλάδος την επιστολική ψήφο», υπογράμμισε.

Πώς θα είναι ο φάκελος για την επιστολική ψήφο

Μάλιστα, εκτός των ανακοινώσεων, ο πρωθυπουργός έδειξε στο Υπουργικό Συμβούλιο και έναν φάκελο της επιστολικής ψήφου που θα χρησιμοποιηθεί στις ευρωεκλογές του 2024.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, θα φέρει όλα τα διακριτικά της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στο κέντρο του θα αναγράφει: «Ευρωεκλογές 9ης Ιουνίου 2024 - Φάκελος Επιστολικής ψήφου», τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Δείτε τις φωτογραφίες:


epistoliki-ps001
epistoliki-ps002
epistoliki004
epistoliki001
epistoliki003
epistoliki005