Η Λίβερπουλ ήταν συνταρακτική, σαν φαινόμενο της Αποκάλυψης, στο παιχνίδι του "Άνφιλντ" με τη Νιούκαστλ για την 20ή αγωνιστική της Premier League, την νίκησε 4-2 και πλέον είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία, με 45 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη δεύτερη Άστον Βίλα, πέντε από τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι (με παιχνίδι λιγότερο) και έξι από την Τότεναμ. 

Οι "κόκκινοι" είχαν 14 προσπάθειες εντός εστίας, 34 τελικές συνολικά και 14 σουτ που μπλοκαρίστηκαν από τους παίκτες της Νιούκαστλ. Είχε δοκάρι με ένα καταπληκτικό σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 38', και χαμένο πέναλτι με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 22', που συνοδεύτηκε από χαμένο "ριμπάουντ" του Αλεξάντερ-Άρνολντ. Ο Ντουμπράβκα το απέκρουσε, όμως ο Αιγύπτιος, που φεύγει προκειμένου να πάρει μέρος στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής (13 Ιανουαρίου-11 Φεβρουαρίου), τον νίκησε από την άσπρη βούλα στο 86', ενώ είχε προηγηθεί το 150ό γκολ του στην Premier League με τη φανέλα της Λίβερπουλ, με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 48'. Ο Σαλάχ έψαχνε το χατ τρικ μέχρι τη λήξη του ματς, αλλά δεν το βρήκε, όμως αφήνει την ομάδα του πρώτη. 

Λίβερπουλ: Άργησε, αλλά... ξέδωσε

Η Λίβερπουλ είχε το εκπληκτικό 7.20 στα expected goals, που σημαίνει ότι πρακτικά έπρεπε να βάλει τουλάχιστον 7. Το δοκάρι, ας πούμε, του Αλεξάντερ-Άρνολντ και μία από τις περίπου 385 ευκαιρίες που έχασε ο εκπληκτικός σε όλα τα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού Ντάρβιν Νούνιες δεν ήταν καν μέσα σε αυτά. Ο Ουρουγουανός αστόχησε πρώτα στο 12' και έπειτα, στη φάση του 18', που κατέληξε σε γκολ του Λουίς Ντίας που ακυρώθηκε από τον έλεγχο, ήταν σε θέση οφσάιντ. Η Νιούκαστλ είχε το δικό της γκολ που δεν μέτρησε στο τέλος, με τον Ισάκ να είναι σε παράνομη θέση στη φάση που σκόραρε ο Νταν. 

Ο Νούνιες είχε χάσει ακόμα μία ευκαιρία ένα λεπτό νωρίτερα, όταν ο θαυμάσιος τερματοφύλακας της Νιούκαστλ, Ντουμπράβκα, που έκανε 10 αποκρούσεις, έπιασε το διαγώνιο σουτ του σε τετ α τετ, ενώ στο 53' νικήθηκε σε προβολή στη μικρή περιοχή 64' έστειλε μια κεφαλιά άουτ και αντικαταστάθηκε με τον Γκάκπο. Το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν 1-1, αφού ο Σαλάχ, που άλλαξε παπούτσια στο ημίχρονο, σκόραρε στο 48' από ασίστ του Ουρουγουανού, όμως ο Φαν Ντάικ πιάστηκε αδιάβαστος στη ζώνη, παρασύρθηκε λίγα εκατοστά πιο πίσω από τη γραμμή και ο Ισάκ, που πήρε την μπάλα, έκανε ένα φανταστικό πλασέ για να ισοφαρίσε στο 54'. 

Η Λίβερπουλ πήρε το προβάδισμα με τον Τζόουνς στο 74', αφού ο Σαλάχ βρήκε τον Τζότα που έδωσε έτοιμο γκολ στον Άγγλο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αιγύπτιος έβγαλε μοναδικής ομορφιάς ασίστ στον Γκάκπο, ο οποίος έκανε το 3-1. Η Νιούκαστλ μείωσε ξανά, με κεφαλιά του Μπότμαν, που... κατεδάφισε τον Τζότα σε εκτέλεση κόρνερ, στο 81', όμως ο Σαλάχ έκλεισε το σκορ μετά την ανατροπή του Ντουμπράβκα στον Τζότα, που άργησε κάπως να πέσει ύστερα από την επαφή. Η Λίβερπουλ είχε κάνει 34 τελικές και στο 0-0 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο ρυθμός της τώρα ήταν εντελώς διαφορετικός. 

Η Νιούκαστλ υπέστη την πέμπτη ήττα της (όσες είχε κάνει όλη τη χρονιά πέρυσι) στα τελευταία έξι παιχνίδια της και είναι φανερά επηρεασμένη τόσο από την πορεία της στο Champions League όσο και από τις τρεις ήττες με θύτες την Ντόρτμουντ και τη Μίλαν. Είναι, πια, ένατη στη βαθμολογία με 29 βαθμούς. 

Τα αποτελέσματα (20ή αγωνιστική): Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 4-2 (48', 86' πεν. Σαλάχ, 74' Τζόουνς, 78' Γκάκπο-54' Ίσακ, 81' Μπότμαν), Άστον Βίλα-Μπέρνλι 3-2 (23’ Μπέιλι, 42’ Ντιαμπί, 89' πεν. Ντάγκλας Λουίς-30’ Αμπντουνί, 71’ Φόστερ), Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0 (14’ Ρόδρι, 61’ Άλβαρες), Φούλαμ-Άρσεναλ 2-1 (29' Χιμένες, 59' Ντεκόρντομπα Ριντ-5' Σάκα), Τότεναμ-Μπόρνμουθ 3-1 (9' Σαρ', 71' Σον, 80' Ρισάρλισον-84' Σκοτ), Λούτον-Τσέλσι 2-3 (80’ Μπάρκλεϊ, 87’ Αντεμπάγιο-12΄, 70’ Πάλμερ, 37’ Μαντουέκε), Γουλβς-Έβερτον 3-0 (25’ Κίλμαν,53’ Κούνια, 61’ Ντόσον), Νότιγχαμ Φόρεστ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (64' Ντομίνγκες, 82' Γκιμπς-Γουάιτ-78' Ράσφορντ), Κρίσταλ Πάλας-Μπρέντφορντ 3-1 (14’, 58’ Ολίσε, 39’ Εζέ-2’ Λιούις Πότερ).