Το "μενού" των σημερινών (08/04) αθλητικών μεταδόσεων περιλαμβάνει τον αγώνα του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Top 6 της Basket League, καθώς και την ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της Ηλιούπολης με τα Χανιά για τα playoffs ανόδου της Super League 2, με τους Κρητικούς να "καίγονται" για τη νίκη προκειμένου να παραμείνουν στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου, έχοντας προσπεράσει την Athens Kallithea.

Πρεμιέρα στο φετινό Rolex Monte Carlo Masters κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Λάσλο Τζέρε, με την αναμέτρηση να αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 16:00 και θα μεταδοθεί από το COSMOTE Sport6HD. Ο Έλληνας τενίστας στοχεύει να φτάσει... ψηλά και να επανέλθει στο Top 10 μετά την υποχώρησή του στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δοκιμάζεται στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Κολοσσό στην Basket League

Ο Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κολοσσό στη Ρόδο (17:15, ΕΡΤ3) για τη 2η αγωνιστική του Top 6 της Basket League, ένα παιχνίδι το οποίο θα είναι sold out και τους "πράσινους" να στοχεύουν σε μία ακόμα νίκη ενόψει των playoffs του πρωταθλήματος. Το "τριφύλλι" που... τρελαίνει κόσμο στην Ευρώπη πηγαίνει με την αυτοπεποίθηση στα ύψη μετά το σπουδαίο διπλό στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου που τον διατήρησε στη δεύτερη θέση της Euroleague, ενώ οι Ροδίτες που δείχνουν πολύ καλά στοιχεία τη φετινή σεζόν στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί κόντρα στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, ωστόσο "λύγισαν" στις λεπτόμερειες με 98-90.

Η βαθμολογία του Top 6:

1.Ολυμπιακός  46
2.Παναθηναϊκός 43
3.Περιστέρι  40
4.Προμηθέας Πάτρας  37
5.Άρης 36
6.Κολοσσός Ρόδου 32

*Εκκρεμούν τα παιχνίδια Παναθηναϊκός- Προμηθέας Πάτρας και Κολοσσός Ρόδου- Παναθηναϊκός


Με στόχο το τρίποντο και την κορυφή τα Χανιά κόντρα στην Ηλιούπολη

H Super League 2 και τη φετινή χρονιά "κλέβει" τις εντυπώσεις μ' ένα ακόμη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπου ειδικά στον Νότιο Όμιλο επικρατεί... πανικός με τα δεδομένα ανόδου. Χανιά, Athens Kallithea διεκδικούν τα μεγάλα σαλόνια, ενώ στην εξίσωση έχει μπει και ο Ιωνικός, που όμως έφερε ισοπαλία 0-0 με την Καλαμάτα και έχασε τεράστια ευκαιρία να πλησιάσει τις δύο πρώτες θέσεις. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον αγώνα της Ηλιούπολης με τα Χανιά (17:00, ACTION24), όπου οι Κρητικοί που έχουν προσπεράσει την Athens Kallithea στη βαθμολογία και βρίσκονται στην πρώτη θέση, να έχουν ξεκάθαρο στόχο να πάρουν τους τρεις βαθμούς προκειμένου να παραμείνουν "αφεντικά" κορυφής. 

Τα Χανιά αν και δεν είχαν ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στα playoffs, ανέβασαν την απόδοσή τους, εκμεταλλεύτηκαν τους χαμένους βαθμούς της Athens Kallithea, την οποία μάλιστα κέρδισαν με 2-1 στην έδρα τους και πέρασαν στην πρώτη θέση πηγαίνοντας με την αυτοπεποίθηση στα... ύψη στην Ηλιούπολη μετά τη σπουδαία νίκη τους που τους εκτόξευσε στην κορυφή. Η Ηλιούπολη προέρχεται από το μεγάλο διπλό (0-1) στην Καλαμάτα και μένει να φανεί αν θα καταφέρει να ανακόψει τη... φόρα της ομάδας της Κρήτης και αλλάξουν ξανά τα δεδομένα στην κορυφή.

Η βαθμολογία:

Χανιά 28
Athens Kallithea 28
Ιωνικός 23
Ηλιούπολη 21
Καλαμάτα 19


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

16:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Μόντε Κάρλο

17:00 Action 24 Ηλιούπολη – Χανιά Super League 2

17:15 ΕΡΤ3 Κολοσσός – Παναθηναϊκός Basket League

20:00 COSMOTE SPORT 2 HD Αλ Ίτιχαντ – Αλ Γουέχντα Saudi Super Cup 2024

20:15 ΕΡΤ3 Μαρούσι – Καρδίτσα Basket League

20:30 COSMOTE SPORT 8 HD Φενέρμπαχτσε – Αναντολού Εφές Turkish Basketball Super League

21:30 Novasports Start Σανταντέρ – Αλκορκόν LaLiga Hypermotion

21:45 COSMOTE SPORT 3 HD Ουντινέζε – Ίντερ Serie A

22:15 COSMOTE SPORT 7 HD Κάζα Πία – Εστορίλ Liga Portugal

22:30 COSMOTE SPORT 1 HD Αλ Χιλάλ – Αλ Νασρ Saudi Super Cup 2024