Φέτος το Νταβός, για λόγους «ασφάλειας», πολιορκήθηκε από Στρατό και Αστυνοµία. Φέτος, όµως, για πρώτη φορά ο πληθυσµός του Νταβός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την εξωφρενική, ιδιοτελή εκδήλωση MKO των ∆υτικών ελίτ, που διατάραξε τη ζωή της πόλης.

Σύµφωνα µε την «Daily Mail», µαζεύτηκαν πάρα πολλές πόρνες και «συνοδοί» πολυτελείας στο Νταβός, λόγω αυτής της ετήσιας συνάντησης της παγκόσµιας ελίτ. Ο βρετανικός «Guardian» µίλησε για τη «Φωλιά µε τις οχιές», σε ένα άρθρο-κόλαφο αφιερωµένο στον 82χρονο Κλάους Σβαµπ. Σοκ προκάλεσε, επίσης, το δηµοσίευµα στην ηλεκτρονική σελίδα του Politico, βάσει του οποίου «κάτι σάπιο, νοσηρό κι αποτρόπαιο κρύβεται στο Οικονοµικό Φόρουµ του Νταβός», όπως καυτηρίαζε o αρθρογράφος του Λάρι Ελιοτ. «∆εν υπάρχει πολύ µέλλον για το WEF», κατέληγε o «Guardian» στις 22 Ιανουαρίου, στο κυριακάτικο αφιέρωµά του για τα όσα είχαν συµβεί την εβδοµάδα της συνάντησης στο ελβετικό θέρετρο. Με απλά λόγια: µια τέλεια καταιγίδα.

Δεν υπάρχει αµφιβολία ότι η ελίτ του «Μαγικού Βουνού», τώρα που έχει αποτύχει και το διάσηµο φόρουµ της, έχει αρχίσει να ξεψυχάει. Μάλιστα, µπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη στην προσπάθειά της για τον συγκεντρωτικό οικονοµικό έλεγχο της ανθρωπότητας και τη δυστοπική «µεταµόρφωσή» της. Εµπνευσµένοι από την ιδεολογία του µετανθρωπισµού και της τεχνολογικής µοναδικότητας, αυτοί οι εκπρόσωποι του ψηφιακού υπερφιλελευθερισµού θέλουν να µας επιβάλουν την ιδέα ότι η εξέλιξη της ψηφιακής επανάστασης δεν υπόκειται σε διαβούλευση ή σε δηµοκρατικό έλεγχο, αλλά αποτελεί αναπόφευκτο πεπρωµένο για την ανθρωπότητα.

Η πρόοδος προς ένα παγκόσµιο σύστηµα ψηφιακού νοµίσµατος έχει βοηθηθεί σηµαντικά από τα δύο χρόνια ψηφιακών πιστοποιητικών εµβολίων και εντολών που συνιστώνται από τον ΠΟΥ, τα αµερικανικά CDC και FDA και υποστηρίζονται σθεναρά σε χώρες όπου οι ηγέτες έχουν εκπαιδευτεί και διεισδύσει από το πρόγραµµα Global Leaders (Παγκόσµιοι Ηγέτες) του Παγκόσµιου Οικονοµικού Φόρουµ (Αυστραλία, Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερµανία, Ολλανδία, Νέα Ζη λανδία). Ακόµα χειρότερο είναι ότι το WEF υποστηρίζει τις προσπάθειες υψηλής τεχνολογίας για τον επανασχεδιασµό του ανθρώπου. Για παράδειγµα, η καναδική κυβέρνηση του «Young Global Leader», Τζάστιν Τριντό, έχει αναπτύξει αθόρυβα µια εκτεταµένη ∆ιεύθυνση βιο-ψηφιακής σύγκλισης µε επικεφαλής έναν µυηµένο τεχνοκράτη.

Ο «νέος ορθολογισµός», που πρωτοφάνηκε κατά τη διάρκεια της επιδηµίας COVID, αποτελεί ένα αυταρχικό µοντέλο ελέγχου της σκέψης. Οπως ακούστηκε σε κάποιο από τα πάνελ του φόρουµ στο Νταβός, οτιδήποτε εµποδίζει τη διεθνιστική προπαγάνδα των «γκλοµπαλιστών» θα χαρακτηρίζεται παραπληροφόρηση (fake news). Συγκεκριµένα, ο Μπράιαν Στέλτερ, πρώην επικεφαλής ανταποκριτής µέσων ενηµέρωσης για το CNN και οικοδεσπότης του προγράµµατος του CNN, µε τον «γκλοµπαλιστή» Σεθ Μούλτον, ∆ηµοκρατικό βουλευτή των Ηνωµένων Πολιτειών, και τον πρόεδρο και εκδότη των «New York Times», Αρθουρ Γκρεγκ Σουλτσµπέργκερ, είπαν πως «ο κίνδυνος της παραπληροφόρησης είναι παρών και σαφής». Μέσω του χαρακτηρισµού «παραπληροφόρηση», οι παγκοσµιοποιητές, που επιχειρούν να ελέγξουν την παγκόσµια εξουσία, προσπαθούν να αποβάλουν και να εκτοπίσουν την οποιαδήποτε αντίθετη άποψη, η οποία θα µπορούσε να καταστρέψει τον συλλογικό προγραµµατισµό των συνειδήσεων των ανθρώπων.

Με τη µέθοδο της πάταξης της πληροφόρησης επιτυγχάνουν να φιµώσουν την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της έκφρασης. Κάτι που εν πολλοίς το έχουν καταφέρει ήδη. Οποιος δεν υποτάσσεται διαβάλλεται έως τελικής συντριβής. Τα ίδια µέσα είχαν χρησιµοποιήσει οι Αµερικανοί και κατά του Σιράκ και του Σρέντερ, όταν τόλµησαν να αµφισβητήσουν τη νοµιµότητα της αµερικανικής εισβολής στο Ιράκ το 2003. Τότε όµως µεγάλη µερίδα του Τύπου πρόβαλλε ακόµη αντίσταση. Σήµερα έχει γεµίσει ο χώρος των ΜΜΕ µε τους κλώνους του Σόρος. Βέβαια, ήταν πισωγύρισµα γι’ αυτούς η απόκτηση του Twitter. Προσπαθούν να εκτοπίσουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη από τον Ελον Μασκ, ο οποίος είναι οπαδός της ελευθερίας της έκφρασης, και πλέον οι πολιτικές αυτές έχουν υποστεί σοβαρό πλήγµα. Σε µια άλλη συζήτηση, η Βρετανίδα νοµικός και συγγραφέας Νίτα Φαραχάνι προέβλεψε ότι φορητές συσκευές «ηλεκτροεγκεφαλογραφίας», που διαβάζουν τις σκέψεις και τα συναισθήµατα των ανθρώπων, είναι έτοιµες να κυκλοφορήσουν στο άµεσο µέλλον.

Η περιώνυμη Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρθηκε µε επίταση στο «νέο πρότζεκτ µηδενικού άνθρακα 2030». Αλλοι ευφυείς προφητολόγοι του WEF 2023 είπαν ότι «πρέπει να δηµιουργηθούν συνοικίες των 15 λεπτών και να µην έχει ο κόσµος αυτοκίνητα»... Να µην έχουµε τίποτα και να είµαστε ευτυχισµένοι, να τρώµε σκουλήκια, να κάνουµε πειραµατικά εµβόλια, να, να, να... Ακόµα και οι στρατηγικοί εταίροι του WEF, οι εταιρείες που το χρηµατοδοτούν µε 400 εκατοµµύρια δολάρια ετησίως, ήταν εµφανώς δυσαρεστηµένοι έπειτα από αυτό το «ολοκληρωτικό τσίρκο» που παρέλασε από το Νταβός. Είναι φανερό ότι οι ναζιστικές και φασιστικές παραδόσεις της ∆ύσης επιµένουν. Μεταξύ των συµµετεχόντων στο φετινό Παγκόσµιο Οικονοµικό Φόρουµ στο Νταβός ήταν η Κρίστια Φρίλαντ, αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Καναδά και ένθερµη υποστηρίκτρια του Ζελένσκι, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και, φυσικά, ο ιδρυτής του WEF, Κλάους Σβαµπ, οι οποίοι έχουν κοινό χαρακτηριστικό ότι οι πατεράδες ή οι παππούδες τους ήταν κορυφαίοι ναζί. Η Κρίστια Φρίλαντ µετέχει στο συµβούλιο των διαχειριστών του WEF και είναι φανατική απολογητής του καθεστώτος της Ουκρανίας, που ταυτίζεται µε ακραίους Ουκρανούς εθνικιστές. Ο παππούς της ήταν εκδότης µιας φασιστικής πολωνικής εφηµερίδας, η οποία λειτουργούσε υπό την εξουσία του περιβόητου Χανς Φρανκ (εκτελέστηκε µετά τον πόλεµο).

Το ενδιαφέρον είναι ότι η µητέρα της, η Γκαλίνα Χοµιάκ, γεννήθηκε στη Βαυαρία της Γερµανίας σε µια ουκρανική οικογένεια. O παππούς της από τη µητέρα της, Μιχαήλ Χοµιάκ, συνεργάστηκε ενεργά µε τους ναζί και ήταν αρχισυντάκτης των συνεργαζόµενων ουκρανόφωνων εφηµερίδων «Krakivski Visti» και «Kholmsk Land», οι οποίες δόξαζαν τον Αδόλφο Χίτλερ, τη Βέρµαχτ και τα SS και διέδιδαν την αντισηµιτική, αντιπολεµική και αντισοβιετική προπαγάνδα. Πριν από το τέλος του πολέµου, κατέφυγε µέσω Βιέννης στη Βαυαρία, όπου παραδόθηκε στις αµερικανικές Αρχές και αργότερα µετανάστευσε στον Καναδά.

Τα πάνελ του Νταβός στην 53η συνάντησή του, από τις 16 έως 20 Ιανουαρίου 2023, ήταν γεµάτα από σηµαντικούς «πολιτικούς παράγοντες επιρροής», που µας θύµιζαν τη θανατηφόρα, αρρωστηµένη ατµόσφαιρα στο «Μαγικό βουνό» του Τόµας Μαν. Η ανίερη συµµαχία του δυτικού βαθυκράτους µε την τεχνοκρατική βουλιµία για τη διαιώνιση της ισχύος των Αγγλοσαξόνων «κατόχων του κόσµου» είναι πολύ πιο επικίνδυνη, τώρα που το αφήγηµά τους έπαψε να είναι πειστικό. Ας έχουµε κατά νου πάντα το απόφθεγµα του Χέγκελ: «Αυτό που µαθαίνουµε από την Ιστορία είναι ότι κανείς δεν µαθαίνει από την Ιστορία».

* Περιεχόµενο από την εκποµπή µας «Ο Εξ αρχείων» στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM, µε τον συνεργάτη µου ερευνητή-δηµοσιογράφο Λεωνίδα Αποσκίτη.
Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 24/6