Κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική περίοδο για τις ευρωπαϊκές κάλπες ήταν ως γνωστό το «Ενώνουμε δυνάμεις. Για την Ελλάδα των πολλών». Και μετά από τα χθεσινά αποτελέσματα ήρθε η… επιβεβαίωση του εν λόγω συνθήματος. Όντως ενώθηκαν δυνάμεις και η Ελλάδα των πολλών όχι μόνο… μίλησε, αλλά κραύγασε. Σε διαφορετική όμως κατεύθυνση από αυτή που ζητούσε ο κ. Τσίπρας. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα των πολλών αποδοκίμασε τον σημερινό και απερχόμενο πρωθυπουργό, όπως και την κυβέρνησή του, τις πρακτικές και τα πεπραγμένα του. Και η αποδοκιμασία δεν ήταν σιωπηλή, αλλά ηχηρή, καθώς η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, επιβεβαιώνοντας με πανηγυρικό τρόπο τις δημοσκοπήσεις, έφτασε τις 10 μονάδες, εξαναγκάζοντας τον κ. Τσίπρα να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές εντός του Ιουνίου.

Η Ελλάδα των πολλών μίλησε στις ευρωεκλογές, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία την πρωτιά σε 51 από τις 58 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις σε τέσσερις. Η Ελλάδα των πολλών μίλησε στις δημοτικές εκλογές, κατατάσσοντας την εκλεκτή του κυβερνώντος κόμματος στην Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου τέταρτη και τον αντίστοιχο στην Αθήνα, Νασο Ηλιόπουλο, δεύτερο με ποσοστό μόλις 16%.
Η Ελλάδα των πολλών μίλησε στις Περιφερειακές εκλογές, τοποθετώντας τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη, την τρίτη ή και την τέταρτη θέση της κατάταξης. Η Ελλάδα των πολλών μίλησε και μίλησε δυνατά. Το θετικό είναι ότι ακούστηκε η Ελλάδα των πολλών στο Μέγαρο Μαξίμου, οδηγώντας τον κ. Τσίπρα σε άτακτη φυγή…